bibi

Nieuws

03 december 2018 door Dick van den Bos

Pakistan vervolgt vijanden Asia Bibi

De Pakistaanse regering vervolgt vier prominente leden van de salafistische Teehreek-e-Labbaik partij (TLP) vanwege landverraad en terrorisme, dat schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Deze leden hebben namelijk opgeroepen om opperrechters te vermoorden en ze riepen soldaten op om in opstand te komen tegen de regering. Nadat Bibi was vrijgesproken, organiseerden ze tevens de protesten, die uiteindelijk zorgden voor gewelddadigheden.

Al-Jazeera geeft aan dat partijleider Khadim Hussain Rizvi een van de aangeklaagden is. Ze maken bij veroordeling kans op levenslange gevangenisstraffen.

Demonstranten
Minister van Informatie Fawad Chaudhry gaf zaterdag aan dat meer dan drieduizend demonstranten zijn gearresteerd. "Allen die direct betrokken waren bij het vernielen van eigendommen, die zich misdragen hebben tegen vrouwen, die bussen in brand hebben gestoken, worden aangeklaagd onder de terrorismewetten”, aldus de minister.

Rizvi was ook de drijvende kracht achter protesten in de zomer tegen Geert Wilders' plan om een cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed te houden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?