Nieuws

03 december 2018 door Redactie

Voorganger John Gray van Relentless Church laat kerkgangers in nood geld pakken uit collecte

John Gray, voorganger van de Amerikaanse kerk Relentless Church, heeft in een emotionele dienst afgelopen zondag een bijzonder gebaar gemaakt. Hij liet zijn kerkgangers geld pakken uit de collecte in plaats van ze alleen maar op te roepen om “te geven, te geven, te geven”.

“Te lang hebben mensen op een preekstoel gestaan en gezegd dat je moet geven, geven, geven”, zei hij tegen zijn gemeente. “Zeer zelden heb ik kerken zien stoppen om te zeggen: ‘Laat de collectemandjes buiten, geef de mensen wat ze nodig hebben’.

Voldoen aan de behoeften
We hebben te veel ‘preekstoel-pooiers’ die van mensen willen afkomen, maar niet willen voldoen aan de behoeften van arme mensen. Jezus zei juist dat we voor hen moeten zorgen. We hebben weduwen, we hebben wezen, we hebben alleenstaande moeders in de kerk. We kunnen misschien niet alles doen, maar we kunnen iets doen. Konden we maar meer doen, maar dit is het beste wat we nu kunnen doen.” 

'We kunnen misschien niet alles doen, maar we kunnen iets doen'

Gray sprak deze woorden aan het eind van zijn preek met de titel ‘Leftovers’. Hij nodigde kerkleden, die in financieel zwaar weer verkeren, uit om te pakken wat ze nodig hebben uit de collecte. “De rol van de kerk is niet alleen om het volk van God te ontvangen, maar ook om in de behoeften van het volk van God te voorzien. Ik vroeg je om je offer te houden totdat iets in je geest verbonden was met het Woord. Heb je gehoord toen ik dat zei? Maar de rol van de kerk is ook om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen.”

“Zijn hier alleenstaande moeders? Kom naar het altaar, haast je. Zijn er alleenstaande vaders en had je minder dan een kwart tank benzine? Waar ben je? Kom naar het altaar.” Op dat moment stroomden mensen naar het altaar, waar Gray zei dat ze voor de offermanden moesten gaan staan.

'We zullen meer hebben dan wat we nodig hebben'

Voor jou en de kinderen
“Hier is wat ik wil dat je doet”, begon Gray uit te leggen. “Er zit wat geld in deze manden. Je krijgt wat je nodig hebt voor jou en je kinderen om te eten en om benzine te kopen.” Ook weduwen en veteranen werden gevraagd naar voren te komen en te pakken wat ze nodig hadden. 

Gray: “Weet dat de Heer ons blijft zegenen. We zullen het steeds vaker doen. We gaan auto’s kopen voor vrouwen die de bus pakken. We gaan huizen kopen voor mensen die hebben gehuurd. We zullen meer hebben dan wat we nodig hebben en God zal ondernemers opwekken en ze zullen zoveel hebben dat ze in de visie zullen zaaien. We zullen ons geen zorgen hoeven te maken over de collecte, over het offer. Dat zal extra zijn.”

Reacties

Bijzonder!

Daar houd ik wel van, om buiten de kaders te denken.

Maar, gevaar ligt op de loer; doe zoiets onverwachts, éénmalig, anders gaat het een eigen leven leiden.

Dan komen er " raven" die het initiatief teniet doen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher