Nieuws

30 november 2018 door SGP

SGP: "Iedereen de pot op"

Hulp aan andere landen is soms heel eenvoudig. Bijvoorbeeld door de aanleg van een riolering en het beschikbaar stellen van een wc. De SGP wil dat de Nederlandse regering extra geld uittrekt voor deze hele basale vorm van hulpverlening.

Chris Stoffer is ‘beschermheer’ van Social Development Goal 6, dat is ontwikkelingsdoel 6 van de VN. De bedoeling is om in 2030 50 miljoen mensen méér dan nu toegang te hebben gegeven tot goede sanitaire voorzieningen. Dat is van groot belang om ziekten, kindersterfte en schooluitval te voorkomen.

Het ziet er echter nú al naar uit dat dit doel niet gehaald wordt. SGP-kamerlid Chris Stoffer: “Een goede gezondheid, maar ook economische zelfredzaamheid, kan niet zonder goede hygiëne. Ik betwijfel of het ons zal lukken om de doelstellingen te halen.”

Tegen die achtergrond pleit de SGP voor een extra impuls op dit terrein. In een motie vraagt kamerlid Stoffer om “een ambitieus en geloofwaardig plan om de doelstelling voor 2030 te behalen.” Met zijn pleidooi sluit Stoffer aan op het vorige week gepresenteerde manifest ‘Iedereen heeft recht op een schoon toilet’

Reacties

D
wat betekend basaal? gebruik gewoon nederlands
H
Basaal betekent: van zeer eenvoudig of laag niveau.

Dat is toch gewoon Nederlands?
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals