Nieuws

30 november 2018 door Dick van den Bos

Voormalig EO-presentator Ben Ketting: "Verslaving van mijn zoon heel heftig"

Voormalig EO-presentator Ben Ketting ging vorig jaar door een heftig jaar. Zijn dienstverband bij de EO werd beïndigd, nadat de NPO het programma Van Harte van de buis haalde - maar daarnaast raakte zijn zoon Caleb (21) ook nog aan de drugs. Ketting vertelt openhartig met EO Visie over de verlaving van zijn zoon.

Hij beschrijft één zomeravond die alles bevat. “Kotsend zat Caleb op zijn bed. Hij was helemaal stuk. Het ging niet meer, dat zag hij nu zelf ook. De jongen had hulp nodig.”

Deze avond kwam niet uit het niets. Ben geeft aan dat hij te druk is geweest met zijn werk en is er 'niet altijd voor Caleb geweest.' Ben en zijn vrouw moesten regelmatig door hun woonplaats Zeewolde gaan om te zoeken naar hun zoon. “Als we wisten dat er weer zou worden ‘gesmookt’, zoals die jongens dat noemen, hadden we geen rust.”

Rond viertienjarige leeftijd ging het fout met Caleb. Achteraf gezien zijn het de typische signalen voor een drugsverslaafde. “Caleb kwam laat uit bed en ging onregelmatig naar school. Het vmbo ging hem goed af, maar er zat meer in. Toch werd de havo een ramp. Hij haalde slechte cijfers, was snel geïrriteerd en als hij terugkwam van feestjes at hij megaveel of juist niets. En dan zijn telefoon...”

Volgens Ben was het uiteindelijk aan Caleb zelf om hier vanaf te komen. “Uiteindelijk moest Caleb zelf de stap zetten. Ik weet nog goed dat we in de sauna achter ons huis zaten en hij zei: ‘Papa, ik kan het niet zelf, ik heb echt hulp nodig.’ Daar hadden Kim en ik op gewacht. ‘Dan gaan we samen hulp zoeken,’ zei ik. Hij is afgekickt in de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek en is nu bijna zeven maanden clean.”

God
Ben vertelt over de rol van God in dit hele verhaal: “Ik ben geneigd te zeggen: nergens. Toch moet ik dat nuanceren. Ik ervoer Hem niet van dichtbij, maar mijn basis ligt wel in God. Al zul je mij niet horen zeggen: ‘God doet dit en dat in mijn leven,’ alsof er een blauwdruk van mijn levensloop klaarligt. Volgens mij plant God geen rampspoed, kanker, moord of pijn. Ik heb dus niet naar de hemel uitgeschreeuwd: ‘Waarom nu mijn kind?!’”

“Misschien is God wel als olie over al de rauwheid. Hij verzacht het. Maar die rauwe kanten en de pijn gaan niet weg.”

Klik hier om het hele verhaal van Ben Ketting te lezen.

Reacties

Inderdaad geen blauwdruk en zelf ook niet / nauwelijks de nabije God "ervaren" tijdens ziekte en sterven van schoondochter. Desondanks geloof en vertrouw ik erop dat Hij in de situatie erbij is en er ook verdriet over heeft.

Jij en je gezin ook sterkte gewenst Ben.
REAGEER
J
Sterkte, Ben!
REAGEER
H
Herken het Ben. Dit is een harde dobber. Ik ga voor jullie als gezin bidden, dat de HERE gaat ingrijpen op zijn wonderbaarlijke wijze. Sjaloom!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher