Mooi

29 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Paus reageert liefdevol op doofstom jongetje (6) dat zijn audiëntie verstoord

Iedere week houdt de paus een audiëntie in het Vaticaan. Een vrij formele aangelegenheid waarbij de paus onder andere een toespraak houdt. De 6-jarige Wenzel besloot daar echter wat verandering in te brengen.

Doofstom
Tijdens de plechtigheid liep Wenzel vrolijk de trap op naar de paus toe. Eenmaal op het podium aangekomen, pakte het jongetje de hand van een Zwitserse soldaat vast om te kijken of hij wel echt was. Vervolgens liep hij een beetje rond, om zijn omgeving te ontdekken.

'Deze jongen kan niet praten, maar wel hoe hij zichzelf kan uiten'

De moeder van Wenzel kwam haar zoon al snel achterna. Ze wilde zich verontschuldigen en legde uit dat Wenzel niet kon praten. "Laat hem lekker", zei de paus vriendelijk, waarna de moeder weer in de menigte ging staan en haar zoon rustig door kon spelen.

Vrij
"Deze jongen kan niet praten, hij is doofstom", begon de paus plots aan de aanwezige gelovigen te vertellen. "Maar hij weet wel hoe hij kan communiceren, hoe hij zichzelf kan uiten. En, als ik er zo over nadenk, is hij vrij!"

'dat zette me aan het denken: ben ik zo vrij voor God?'

"Ongedisciplineerd, maar vrij", voegde hij er met een knipoog aan toe. "En dat zette me aan het denken: ben ik zo vrij voor God?"

Zichzelf uiten
Een zeer bijzondere dag voor zowel Wenzel als zijn ouders. "We laten hem vaak zijn gang gaan", zei Wenzel's vader tegen aan The Associated Press. "Hij moet zichzelf kunnen uiten en we verbergen zijn problemen dan ook niet."


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals