Dagelijks leven

30 november 2018 door Hart voor Kinderen

Water, licht en liefde voor kinderen in Oeganda

Afgelopen zomer heeft Hart voor Kinderen dankzij donateurs ervoor kunnen zorgen dat na dagen boren een waterpomp in gebruik kon worden genomen op een stuk land van 12 acres in Masuliita, nabij Kampala in Oeganda. Juist in het droge seizoen in Oeganda waren de kinderen extra blij met deze nieuwe waterpomp. Geniet op het filmpje hieronder van de blije gezichtjes van de kinderen!

Hart voor Kinderen wil wereldwijd verlaten en kwetsbare kinderen in moeilijke levensomstandigheden kansen bieden op een beter leven, door ontwikkelingshulp, opvang en onderwijs.

Waar wij zonder nadenken het licht aan doen, of een stekker in het stopcontact steken, hebben veel Afrikanen geen toegang tot elektriciteit. Veel Oegandezen kunnen zelfs geen olielamp betalen en moeten dus zorgen dat ze voor het donker (18:00) in hun huis zijn. Degenen die wel olielampen en kaarsen kunnen betalen lopen het risico dat hun huis in brand vliegt. En helaas gebeurt dat ook regelmatig, want deze huizen zijn gemaakt van hout, modder en koeienpoep. Er leven over het algemeen veel kinderen in een kleine ruimte en een ongelukje met kaarsen of olielampje is snel gebeurd, met alle gevolgen van dien.

Om kinderen in Oeganda te beschermen en ook kans te geven op een veilige mogelijkheid om hun huiswerk te maken, deelt Hart voor Kinderen zonnecollectoren uit aan de armste onder de armen. Zon is er genoeg in Oeganda!

Met alles wat Hart voor Kinderen doet wil ze zorgen voor verlaten en kwetsbare kinderen. Dat doen we bijvoorbeeld door kerstpakketten en matraspakketten uit te delen aan de armste gemeenschappen in Oeganda. Hieronder legt de Oegandese Barbara, een van onze medewerkers daar, uit wat het voor de lokale bevolking betekent om zo’n matraspakket te ontvangen.

Stichting Hart voor Kinderen wil met haar zorg voor kinderen Gods liefde voor de mens, en in het bijzonder voor kinderen, handen en voeten geven. Lees hier meer over het werk van Stichting Hart voor Kinderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher