Wetenschap

God

28 november 2018 door Dick van den Bos

"De wetenschap hoeft niet in tegenspraak te zijn met de Bijbel"

"We hebben een aarde die woest en ledig is en vol met kwaad, maar boven dat kwaad, zweeft de Geest. De krachtige Geest van de allerhoogste God", zegt Peter Pauwe van Doorbrekers in zijn preek over geloof en wetenschap.

"Het zweven van God duidt op stilheid en relaxtheid, maar volledig in controle. Dit is het moment waarop tijd, uren, dagen, maanden, jaren nog niet bestaan. Dit is eeuwigheid. Miljoenen jaren is als een stip op de horizon! Zie je? De wetenschap hoeft niet in tegenspraak te zijn met de Bijbel." 

Klik hier om de hele preek te bekijken

Reacties

Het is m.i. zeer aannemelijk dat God bestaat, daarom vind ik het jammer dat Peter Pauwe een 50-50 standpunt inneemt, het is eerder 80-20: 80 procent van de ons voorliggende informatie wijst op God, 20 procent wijst op blind toeval.
Het is natuurlijk wel nodig, in dit soort discussies, om tot een nauwkeurige definitie van het begrip 'God' te komen, iets als "God is de God van de Bijbel, Die bestaat" wordt door een geoefende atheïst pijlsnel en grondig afgeschoten. Ikzelf denk aan iets als "God is de universele, bewust willende kracht waar alles uit voortkomt en die alles wat mogelijk is tot in detail bepaalt, mensen duiden die kracht aan als 'liefde'".
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher