God

28 november 2018 door Dick van den Bos

"Je bent vervloekt als je een ander evangelie verkondigt"

"‘Als iemand u een Evangelie verkondigt anders dan wat u ontvangen hebt, die zij vervloekt.’ Met andere woorden, laat hem anathema zijn, laat hem verdoemd zijn", dit is een boodschap van John Piper op de website van Geloofstoerusting.

"Wat je dus meteen ziet, is dat dit hoofdstuk, deze brief, deze conferentie gebaseerd op deze brief, de Reformatie die deze brief deed uitbarsten, en het christelijk geloof dat staat of valt met de boodschap van deze brief, allemaal gaan ze over dingen waar uw eeuwige bestemming van afhangt."

Laat hen verdoemd zijn …
"‘Laat hen verdoemd zijn als zij een ander Evangelie verkondigen.’ Als je het Evangelie verkeerd begrijpt, dan kom je om. Daarom moeten deze brief, deze conferentie, de Reformatie en het christendom een echo van onovertroffen ernst over leven en aanbidding in uw hart teweegbrengen. Onovertroffen ernst."

• Onovertroffen ernst van vreugde dat wij genade en vrede hebben in Galaten 1:3.
• Vreugde dat wij in Christus Jezus verlossing van dit huidige kwade tijdperk en haar verwoestende kracht hebben.
• Vreugde dat de algenoegzame glorie van God door deze brief heen in Galaten 1:5 wordt verheerlijkt.
• Onovertroffen ernst van verbazing dat mensen die u kent, mensen in uw kerk en mensen in uw familie weglopen van het evangelie van genade, en vergaan omdat iemand hen een alternatief Evangelie heeft voorgehouden dat hen om aantal krankzinnige redenen beter lijkt.

Verdoemenis-verwijderaar
"En je wilt zeggen: “Hoe kun je dat nu doen? Je bent met stomheid geslagen, en getroffen door een onovertroffen serieuze woede in Galaten 1:7. ‘Laat hen vervloekt zijn’."

"Er is dus een groep die beweert Jakobus te volgen, (Galaten 2:12) en zij vervormt het Evangelie door er iets aan toe te voegen. Paulus roept een vloek over hen af. Wiens vloek? Die van Paulus? Galaten 3:13 zegt: ‘Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet door voor ons een vloek te worden’."

"Paulus roept Gods vloek af over mensen die anderen wegleiden van de Vloek-verwijderaar, en het maakt hem furieus dat mensen in de naam van Jezus anderen wegleiden van de Vloek-verwijderaar – de Vloekdrager, de Plaatsvervanger, en Degene die alle toorn voor ons op Zich neemt. Hij is dus zo kwaad dat hij Gods verdoemenis afroept over degenen die mensen wegleiden zouden van de Verdoemenis-verwijderaar."

Lees meer inspirerende artikelen op de website van Geloofstoerusting

Reacties

Het staat geschreven in de Bijbel, dus laten staan. Val het Evangelie van Jezus Christus te voet en de vloek is voor jou weggenomen

REAGEER
B
M.a.w.: wie Yeshua vervangt door "goede leraar" (humanisme) of

"profeet, maar niet gekruisigd en opgestaan en niet JHWH in mensengestalte" (islam) of "een valse messias" (orthodox Jodendom) of "er zijn vele wegen naar Rome als zijnde behoudenis", die zij vervloekt.

Des te belangrijker dat we het evangelie doorgeven zoals het is !

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher