Mooi

28 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Donny Roelvink over zijn overleden oma: 'Ik bedank God dat hij mij jou als oma heeft gegeven'

Twee weken geleden kregen de Roelvinkjes tragisch nieuws: hun oma Dien overleed op 90-jarige leeftijd. Om haar dood te verwerken schreef Donny Roelvink een lieve brief aan zijn oma, zo meldt Story.

Tweede moeder
"Lieve oma," schrijft Donny. "Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen. Hoe ga ik 20 jaar die ik met jou gedeeld heb op 1 stuk papier krijgen?" Het was een grote klap voor Donny, die zijn oma eerder zag als een tweede moeder.

'Als ik mijn dag niet had of er even doorheen zat, hoefde ik alleen maar even jouw lieve gezicht te zien'

Donny: "Jij hebt mij grootgebracht, jij hebt mij geleerd hoe ik een echte man moet zijn. (...) Als ik mijn dag niet had of er even doorheen zat, hoefde ik alleen maar even jouw lieve gezicht te zien of jouw zachte stem te horen, en dan werd ik weer warm vanbinnen en was mijn dag weer goed."

Ijshockey
Zijn oma hield van alle kleinkinderen evenveel, maar zij en Donny hadden samen één ding gemeen. Ze waren allebei weg van ijshockey, de hobby van Donny. Zijn oma miste dan ook geen enkele training van haar kleinzoon. "Oma Donny werd je op de ijsbaan genoemd. Je viel ook totaal niet op: dat oude vrouwtje met haar tijgerjas en tijgermuts, die élke training aanwezig was en met haar rollator naar de zijkant liep en tussen de waterflessen van de spelers een pakje Wicky neerzette. Elke keer maar weer."

Wereld-oma
"Oma, ik had zo graag gewild dat je mijn eerste kind kon meemaken, zodat ik hem of haar kon laten zien wat voor wereld-oma je bent. Maar dat was natuurlijk onrealistisch", sluit Donny zijn verhaal af. "Maar zó veel beteken je voor me, oma."

'Mijn hart heb je vanaf mijn geboorte al gestolen en dat zal voor altijd van jou blijven'

"Mijn hart heb je vanaf mijn geboorte al gestolen en dat zal voor altijd van jou blijven. Mijn mama en papa ben jij ineen. Ik bedank God dat hij mij jou als oma heeft gegeven en ik bedank jou voor wie je was. Want door jou ben ik de man die ik vandaag ben. Ik zal elke dag aan je denken tot de dag dat het mijn dag is, en ik weer bij je kan zijn."


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals