Dagelijks leven

28 november 2018 door GZB

Open deur voor het Evangelie in Tsjaad

Tsjaad, een land in Centraal-Afrika waarover in Nederland weinig bekend is. Het leven is er hard, er is veel armoede en de levensverwachting is slechts 47 jaar. De GZB onderzoekt of er in dit land mogelijkheden zijn voor zendingswerk.

Er is in Tsjaad godsdienstvrijheid, de kerk kan haar geloof openlijk belijden en ook evangeliseren. De islamitische context is echter wel dominant. Volgens de statistieken is 55% van de bevolking moslim en circa 40% christen (waarvan 20% rooms-katholiek). Er zijn meer dan 100 etnische groepen in Tsjaad waarvan er circa 70 – vooral nomaden – als ‘onbereikt’ gelden. Dat is ongeveer de helft van de bijna 16 miljoen inwoners.

Jaap Haasnoot, GZB-regiocoördinator: “De kerk- en zendingsleiders die ik in Tsjaad sprak, zeiden allemaal dat er een 'open deur' is voor het Evangelie. De kerk heeft ondersteuning nodig als het gaat om de geloofsgroei van christenen en ook bij het ontwikkelen van een missionaire visie. Daarnaast zijn er ook allerlei initiatieven om marginale groepen te bereiken met het Evangelie van Gods genade.

Tsjaad is echter een erg moeilijk land om als zendingswerker te wonen en te werken. De temperatuur kan oplopen tot ruim 40 graden en dat vraagt fysiek veel van je. Daarnaast is er ook een geestelijke strijd gaande en een heel aantal zendingswerkers verlieten het land vroegtijdig.”

Waarom wil de GZB dan toch een zendingswerker naar Tsjaad uitzenden? Moet je niet gewoon zeggen dat het te zwaar is voor een Nederlandse werker om daarheen te gaan? Het verlangen van de GZB is dat ook mensen in Tsjaad God leren kennen en met Hem gaan leven. Het komende jaar onderzoekt de GZB de mogelijkheden om de kerk in Tsjaad te dienen bij de toerusting van lokale gemeenten en missionaire activiteiten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals