vervolging

Nieuws

28 november 2018 door Kerk in Nood

Sint-Janskathedraal rood voor #RedWednesday

Woensdag 28 november
Aanvang: 16.30 uur
Locatie: Sint-Janskathedraal, 's-Hertogenbosch 

Gisteren kleurde de Sacre Coeur in Parijs rood, vanavond de Sagrada Familia in Barcelona. En op woensdag 28 november - #RedWednesday - verlichten we de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch rood om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en voor de vervolging van christenen.

In de kerk begint om 16.30 uur een vesperviering. Aansluitend volgt een presentatie van het donderdag gepubliceerde rapport Vrijheid van Godsdienst 2018 over de vrijheid van alle godsdiensten in alle landen in het kantoor van Kerk in Nood aan de Peperstraat 11 te 's-Hertogenbosch, schuin tegenover de kathedraal.

Wereldwijd bekende gebouwen rood
Wereldwijd worden tot 28 november bekende gebouwen in het rood verlicht om aandacht te vragen voor de vervolging van christenen. Dinsdag gebeurde dat met bekende gebouwen in Venetië, gisteravond met de Sacre Coeur basiliek op Montmartre in Parijs en vanavond zal de Sagrada Familia in Barcelona rood gekleurd worden. Later deze maand volgen nog gelijkaardige acties in Londen, Sydney en Washington. 

Met #RedWednesday wil Kerk in Nood:Bewustwording creëren over vervolging van gelovigen - vooral de minderheden Oproepen tot respect voor gelovigen Oproepen tot respect tussen geloofsgroepen Opkomen voor geloof en vrijheid - inclusief het recht om niet te geloven

Vooral christenen vervolgd
Bijna 80% van de religieuze vervolging wereldwijd is gericht tegen christenen (International Society for Human Rights, Frankfurt, Duitsland). Kerk in Nood streeft ernaar dat Nederlandse christenen zich beter bewust zijn van het leed van hun vervolgde broers en zussen wereldwijd en dat zij meer solidariteit betonen door middel van gebed en actie. #RedWednesday presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke en feitelijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities, maar benadrukt juist hoe het bouwen van bruggen en de interreligieuze dialoog een middel is om vrede tussen geloofsgroepen tot stand te brengen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher