God

27 november 2018 door Dick van den Bos

"Westerse christenen lijden aan aanstelleritus"

"Veel verwende westerse christenen hebben een gemeenschappelijke ziekte genaamd: ‘aanstelleritis’", dat zegt voorganger Marc Joshua de L'Isle op zijn Facebookpagina. 

"De bijverschijnselen zijn dat ze allerlei dingen gaan vinden: 

-Ze vinden de kerkdiensten te lang. 
-Ze vinden de koffie te zwart.
-Ze vinden de voorganger te radicaal.
-Ze vinden van alles en nog wat vanuit de zijlijn.

Ik heb een woord voor jullie: Stel je niet zo aan."

"Kom een keer langs en dan zal ik handen opleggen en bidden voor genezing.
Begrijp dan dat Jezus er alles aan heeft gedaan voor jou om dit leven te kunnen hebben en om überhaupt samenkomsten te kunnen hebben."
 
Gouden kalf
"Een 26 jarige missionaris heeft laatst zijn leven gegeven voor God om een onbereikt volk het evangelie te verkondigen. ‘Aanstelleritis’ maakt het jou zo moeilijk, dat je niet eens je buurman over Jezus kunt vertellen. En wanneer je feedback of een terechtwijzing hierover krijgt is dat geen vervolging."

"Ja, ik weet dat de westerse kerk van God meer een gouden kalf heeft gemaakt, een God naar hun eigen fantasie en driften. God is soeverein en staat boven jullie waarheid. Hij is ‘Ik ben.’ Ja, ik weet dat de westerse kerk heeft laten denken dat elke christen een tolerante social entrepreneur moet zijn, maar integendeel; eerder als uitschot in deze wereld. Als je echt in de waarheid leeft en verkondigt zul je gehaat worden! Maar hoe groot is de prijs in de hemel! Lijden met Jezus om in Zijn glorie te zijn? Je leven verliezen voor Hem om het te winnen?"

Confronterend
"En omdat ik dit nu post op Facebook ben ik niet veroordelend, hoogstens confronterend. En nee, als je je hierdoor aangesproken voelt is het ook nog geen vervolging. Vervolging hebben alle christenen die hun gekruisigde levens hebben gegeven en waar je niets van hoort in het nieuws."

"Elke christen die lijdt aan ‘aanstelleritis’, kom een keer langs en dan zal ik bidden voor genezing van de ziekte van ‘aanstelleritis’. De voorganger is niet te radicaal, de diensten niet te lang (wil je niet in Gods aanwezigheid zijn?) en de Heilige Geest is niet eng! Dat je Vuur van de Heilige Geest mag ontvangen! En ik heb ook een woord voor je: Stel je niet zo aan."

• Marc Joshua •

Reacties

P
Goed en confronterend artikel. Inderdaad "Als je echt in de waarheid leeft en verkondigt, zul je gehaat worden! Maar hoe groot is de prijs in de hemel!"
REAGEER
J
Weet iemand hoe de koffie daar is?...
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher