Nieuws

27 november 2018 door Dick van den Bos

27 kerkleden gearresteerd nadat ze uitzetting blokkeerden met gezang van 'amazing grace'

27 leden van de Methodisten kerk in Durham zijn vrijdag in de gevangenis gezet nadat ze een bestelwagen van de Immigration and Costums Enforcement (ICE) omringden en daar ‘Amazing Grace’ zongen.

Leden van de CityWell United Methodist Church in Durham, North Carolina, vergezelden Samuel Oliver-Bruno - een ongedocumenteerde immigrant - naar de VS.

Wat een routinematig juridisch bezoek zou moeten zijn, veranderde al snel in een protest toen ICE-agenten Oliver-Bruno arresteerden. Gedurende drie uur blokkeerden bezoekers en leden van de gemeenschap de ICE bus terwijl ze "Amazing Grace" zongen, meldt The Hill.

Oliver-Bruno, wiens vrouw lijdt aan lupus, leeft nu 11 maanden in een klaslokaal op zondagsschool in de CityWell United Methodist Church geslapen, om deportatie te voorkomen. De predikant van de kerk, Cleve May, zegt dat de gemeente bang was dat Oliver-Bruno tijdens zijn afspraak zou worden gearresteerd, vandaar dat zij hem vergezelden.

Eerlijk proces
"Het werd gepresenteerd als een legitieme afspraak, maar ICE gebruikte een eerlijk proces als aas", zegt May. "Dus gingen we naar de afspraak met hem om bescherming te bieden, wetende dat ICE niet te vertrouwen was. We dachten dat we binnen 30 minuten erin en eruit zouden zijn."

Oliver-Bruno's zoon Daniel, een Amerikaanse staatsburger, werd tijdens het incident gearresteerd onder beschuldiging van het aanvallen van een regeringsfunctionaris en het proberen te voorkomen van een arrestatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher