Kees van der Staaij

Nieuws

26 november 2018 door RMU

RMU start Tour voor het Leven met Kees van der Staaij

Vakorganisatie RMU organiseert in de Week van het Leven (26 november – 1 december 2018) de Tour voor het Leven. Met verschillende activiteiten vraagt de RMU aandacht voor de beschermwaardigheid van alle fasen van het leven. Op maandag 26 november start de Tour voor het Leven in Moerkapelle en Gouda met onder andere Kees van der Staaij (SGP), Kees van Helden (Schreeuw om Leven) en Gerda de Pater (Sirjon).

“De RMU wil met de Tour voor het Leven niet alleen het begin, maar ook de beschermwaardigheid van het midden en het einde van het leven in de schijnwerpers zetten,” licht Peter Heemskerk (RMU) de actie toe. “De Tour voor het Leven biedt studenten bezinning rondom de waarde van het leven, met de nadruk op God als Schepper en Onderhouder van al het leven. De RMU wil oog hebben voor de zegeningen die we mogen tellen, zonder de zorgelijke ontwikkelingen te negeren. Bovendien laat de RMU met name MBO-studenten kennismaken aan hun toekomstig werkveld.”

Aftrap in Moerkapelle/Gouda
De Tour voor het Leven start op maandag 26 november met een ontbijtsessie met bewoners van zorginstelling ‘De Eersteling’ in Moerkapelle, waarna een ludieke aftrap plaatsvindt met studenten op het Hoornbeeck College in Gouda.

De Tour voor het Leven is verder te gast bij gehandicapteninstelling Siloah in Bodegraven en het Hoornbeeck College in Apeldoorn (beide woensdag 28 november), zorginstelling Nebo in Zwijndrecht (donderdag 29 november) en gehandicapteninstelling Siloah in ’s Gravenpolder (vrijdag 30 november).

Verder zet de RMU elke dag een echtpaar in het zonnetje met een pasgeboren baby. Ook overhandigt de RMU een wisselbeker aan een personeelsteam dat in de zorg werkt onder de noemer ‘Helden van de zorg’ (dinsdag 27 november).

Lees hier meer over de Tour voor het Leven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher