Jan Willem van Delft

Levensverhaal

29 november 2018 door Hour of Power

Pianist Jan Willem raakte depressief: "Jezus heeft mijn lijden gedragen"

Jan Willem van Delft is een begaafd pianist en een meesterimprovisator. Hij is regelmatig te zien bij concerten van Hour of Power. In gesprek met Jan van den Bosch blikt hij terug op een donkere periode in zijn leven.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Jan Willem: "Ik raakte overspannen. Ik liep al jaren met een zware last op mijn schouders en het gevoel niet genoeg liefde te kunnen geven aan mijn vrouw en kinderen, mijn muzikale collega’s, voorganger en familieleden. Ik liep als het ware leeg. Er zat een gat in mijn hart, waardoor de liefde die ik ontving meteen weer wegliep. Ik heb gemerkt dat ik daardoor steeds op eieren liep en over mijn grenzen ging. Ik gaf veel, maar kon niet ontvangen. Ik had het gevoel dat ik dat ook niet verdiende."

Jan Willem vervolgt: "Het kwam aan het licht op een internationale kunstenaarsweek. Ik speelde op een avond met een cellist die na afloop zei: ‘Ik moet met je praten. Ik hoor een droefheid in je spel die ik herken.’ Dat was voor het eerst dat ik erover sprak. Ik schaamde me namelijk voor. Maar hij prikte daar dwars doorheen. Dat is het begin geweest van mijn herstel. Ik zie dat achteraf als een godswonder."

Pas in dat lijden, begon ik bepaalde Bijbelteksten goed te begrijpen. Zo las ik in Jesaja 53, over het lijden van Jezus. Ik concludeerde: "Volgens mij ben ik nu aan het lijden, terwijl Jezus dat al lang en breed op zich heeft genomen. Dat was een heel belangrijk moment. Het bijzondere is dat ik daarna nooit meer getwijfeld heb aan Gods liefde. Ik kan nu zeggen dat ik volledig hersteld ben."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?