Cees Dekker

Nieuws

26 november 2018 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Cees Dekker over de vraag of een gelovige ook wetenschapper kan zijn

Wat hebben geloof en wetenschap met elkaar te maken? Hebben ze iets met elkaar te maken? Is wetenschap de beste weg om je geloof te verliezen, zoals populaire atheïsten nog wel eens verkondigen, of zijn er in de wetenschap juist sporen van God op te merken? Dit soort vragen beantwoordde Cees Dekker gisteren in het programma ‘Andries en de wetenschappers’.

Geloof en wetenschap. Voor velen een schijnbare tegenstelling. Niet voor deze vijf gelovige wetenschappers. Ze zijn excellent in hun vak; prijswinnaars; en worden breed gewaardeerd in hun academische context, maar zijn tegelijkertijd overtuigd van het bestaan van God. Met muziek, foto’s en filmmateriaal uit het verleden blikken zij met Andries Knevel terug op hun ontluikende wetenschappelijke interesse en de rol van geloof in hun leven.

Cees Dekker is hoogleraar moleculaire biofysica aan de Technische Universiteit Delft, en sinds 2006 tevens universiteitshoogleraar. Hij ontving onder andere de Spinozaprijs. Klik hier om de uitzending terug te kijken.

Lees ook: Geloof en wetenschap centraal in ‘Andries en de wetenschappers’.

Reacties

J
De wijsheid van de wereld is dwaasheid bij God
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals