Milos Zeman

Nieuws

26 november 2018 door Israël Today

Tsjechische president zegt opnieuw dat hij ambassade naar Jeruzalem wil verplaatsen

Deze week brengt de Tsjechische president Milos Zeman een bezoek aan Israël. Voorafgaand aan zijn bezoek heeft hij opnieuw gezegd dat hij de Tsjechische ambassade naar Jerzualem wil verplaatsen, laat Israël Today weten.

Zeman: "In mei zullen we het 'Tsjechische Huis' in Jeruzalem openen, dat een cultureel centrum en kantoren van het Tsjechische ministerie van Handel en Toerisme zal huisvesten. Wat er in de toekomst zal gebeuren, zullen we zien, maar ik zal ernaar blijven streven om onze ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Eerder dit jaar opende de Verenigde Staten op 14 mei de nieuwe ambassade in Jeruzalem. De regering van president Donald Trump deed dit zodat het samenviel met de zeventigste verjaardag van Israël. Dit soort besluiten liggen heel gevoelig. De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël wekte de woede van de Palestijnen, die Oost-Jeruzalem beschouwen als hoofdstad van hun Palestijnse staat.

Onlangs liet de Palestijnse Autoriteit (PA) weten dat het een rechtszaak tegen de VS gaat aangespannen bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. 

Lees ook: Het gaat niet om Jeruzalem!

Reacties

Hoop dat hij de daad bij het woord (kan) voegen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher