homohuwelijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2018 door Jeffrey Schipper

Amendement homohuwelijk verworpen op CU-congres: "Huwelijk man-vrouw is Bijbels principe"

Twaalf ChristenUnie-leden dienden een amendement in dat tot erkenning van het homohuwelijk zou moeten leiden. Het partijcongres heeft zaterdag het voorstel met een ruime meerderheid weggestemd.

Het partijbestuur adviseerde om tegen het amendement te stemmen omdat het ideaal van de partij het huwelijk is tussen man en vrouw. Tijdens de stemming bleek dat 314 leden tegen stemden en 114 voor. 74 aanwezigen onthielden zich. "Het bestuur staat voluit voor dit Bijbelse principe en ideaal, zoals de ChristenUnie dat altijd heeft gedaan," aldus partijvoorzitter Piet Adema.

Eerder liet de eerste indiener van het amendement, Walter Brands, zich hier al over uit: "Ik zie de invoering van het homohuwelijk niet als een aanval op het traditionele huwelijk, al leeft dat sentiment hier en daar wel. Ik vind dat de overheid alle overtuigingen moet beschermen. Ook homo's hebben recht op de ordening en bescherming van de overheid."

Reacties

J
Verontrustend en ongelooflijk dat meer dan een kwart het wel ziet zitten.

T


0

Bij het Marakesh pakt ( door niet duidelijk te zeggen : wij doen NIET mee ) pleegt de CU landverraad ! Ze verraden de toekomstige generaties ; mijn kinderen en kleinkinderen die door hun laffe en onchristelijke beleid de katastrofale gevolgen zullen moeten dragen . Hetzelfde geldt voor hun dramatische klimaatbeleid waarbij ze luisteren naar linkse ideologen en leugens ipv naar God te luisteren .
De titel mist één subtiel woordje:

" NOG".........
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.