Nieuws

23 november 2018 door SGP

SGP en SP presenteren initiatiefwet intrekking lerarenregister

Vandaag hebben SGP-Kamerlid Roelof Bisschop en SP-Kamerlid Peter Kwint een initiatiefwet in consultatie gebracht om het lerarenregister in te trekken. Door het intrekken van het register geeft de overheid leraren de ruimte en het vertrouwen om op een passende manier aan hun bekwaamheid te werken.

Kwint: “Het lerarenregister is van meet af aan een speeltje geweest van beleidsmakers. Het is niet vanuit de leraren ontstaan, maar over de leraren uitgekieperd. Dit bureaucratische register is niet van, voor en door leraren, maar gaat vooral over hen. Zonder hen. Dat moet zo snel mogelijk verleden tijd zijn.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Bisschop: “Kwaliteit van leraren moet van onderop georganiseerd worden. Het advies Rinnooy Kan over een nieuwe koers voor de kwaliteit van leraren zette daar vorige week nog eens een dikke streep onder. Laten we dus zonder ballast van het huidige lerarenregister die nieuwe koers mogelijk maken.”

Het wetsvoorstel en de toelichting daarop zijn te vinden in de bijlagen. De consultatie opent op 23 november 2018. Burgers en organisaties hebben tot 1 januari 2019 de gelegenheid om hun reactie te plaatsen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher