Matthijs Vlaardingerbroek

God

29 november 2018 door Groot Nieuws Radio

"Je kunt mensen beschadigen met Gods geestesgaven"

"De Geestesgaven zijn heel krachtig, maar het is de vraag hoe je ermee omgaat. Je kunt mensen zegenen met die kracht maar ook beschadigen." Dit vertelt blogger Matthijs Vlaardingerbroek in gesprek met Groot Nieuws Radio.

Matthijs: "Stel dat je een profetisch woord geeft, laat er dan de ruimte zijn dat je er naast zit. Als je zegt 'God zegt dit tegen jou' dan kan het er niet naast zitten. Mijn pleidooi is: 'Gebruik gaven in de plaatselijke kerk.' Daar ken je elkaar en kan je makkelijker tegen iemand zeggen: 'Die profetie van jou leg ik naast me neer.'

Wij hechten de gave van profetie en genezing meer waarde toe," merkt hij op. "Omdat het spectaculair is, zien we dat God echt aan het werk is. (...) Dus als God echt iemand geneest en woorden spreekt die waar zijn is dat een bevestiging van het onzichtbare geloof dat we hebben. Als iemand zegt ik heb de gave van het dienen denk je: dat kan iedereen."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren.

Reacties

Waarom passen we een bepaald Bijbels gegeven wel toe en een ander niet? Ik heb in-en buiten Europa gezien dat de Geestesgaven een fantastische ondersteuning zijn in en buiten de kerk. Als oud rechercheur deed ik aan waarheidsvinding. Dit paste ik ook toe bij het gebruik van de Gaven en kom tot de conclusie dat ze ook nu echt en betrouwbaar zijn. Het gebruik er van door mensen, kan zeer verschillend zijn en soms is het toezicht daarop onvoldoende. Maar laat ze daarom niet weg in de kerk!

REAGEER
Nou, voor ons mensen is echt dienen een stuk lastiger dan profiteren. ;)
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher