Airbnb

Nieuws

22 november 2018 door CIDI

Airbnb boycot Joodse verhuurders op Westelijke Jordaanoever

Huizenverhuurplatform Airbnb staat niet langer toe dat woningen in Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever worden aangeboden via de website. De komende dagen worden circa 200 huizen van de website verwijderd. Dat maakte Airbnb begin deze week bekend in een persbericht, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

Het persbericht van Airbnb spreekt in eerste instantie over betwiste gebieden in het algemeen. Na het toepassen van een onduidelijk ‘besluitvormingskader’ wordt echter duidelijk dat de beslissing enkel betrekking heeft op Joodse woningen op de Westelijke Jordaanoever. Andere betwiste gebieden – zoals bijvoorbeeld Noord-Cyprus, de Westelijke Sahara, Tibet en Zuid-Ossetië – ontspringen in de ‘individuele aanpak’ van Airbnb de dans.

Deze dubbele standaard komt Airbnb op beschuldigingen van antisemitisme te staan. “Het beleid van Airbnb is de definitie van antisemitisme”, aldus Knessetlid Michael Oren. Ook het Simon Wiesenthal Center, een bekende Joodse mensenrechtenorganisatie, noemt het besluit antisemitisch. De Verenigde Staten en Israël overwegen om de activiteiten van Airbnb aan banden te leggen. 

Lees hier meer op de site van het CIDI.

Reacties

Jammer, want die leuke woningen met rode dakpannen, bieden meestal een prachtig uitzicht over rustieke Palestijnse velden en dorpen. Ook de speciale toegangswegen waar Palestijnen niet op mogen rijden, zijn prachtig aangelegd.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals