Redt kinderen

Nieuws

23 november 2018 door Dick van den Bos

'Buschauffeur uit de hemel' redt 22 kinderen uit vlammenzee

Kevin McKay, buschauffeur voor de Pondora basisschool, is toegejuigd als 'de buschauffeur vanuit de hemel' nadat hij op heroïsche wijze 22 kinderen en een leraar gered van het verwoestende vuur dat door blijft gaan vanuit Californië. 

MccKay zag de vlammen in rap tempo voortgaan richting de school en hij initieërde evacuatie. Hij stormde het gebouw in, gaf de opdracht om te evacueren en scheurde zijn hemd in stukken en bevochtigde de stof, zodat de kinderen beschermd werden tegen het inademen van rook.

Horror
Mary Ludwig, een leraar van de school, zei: 'Het leek alsof we plotseling in een horrorfilm terecht zijn gekomen.'

Maar de kinderen werden veilig de bus in geplaatst. Tijdens de route kwamen ze vast te staan in het verkeer, waardoor de vlucht vertraagde. Ze bleven daarbij ook wat rook inademen, wat sommige kinderen moe en duizelig maakte.

De volwassenen deden alles wat ze konden om de jonge student in 'comfort' te brengen - en McKay deed wat hij kon om zo snel mogelijk door de file te komen.

Een student, Charlotte Merz (10): "Het was zo gek. Overal waar we keken was vuur. Links en rechts."

Hemel
Terwijl er overal vuur was, zorgde de rookinhalering ervoor dat veel reizigers flauw vielen. Ondertussen kwamen ze ook een vrouw tegen die ook in de bus mocht. Deze vrouw dacht dat ze dood zou gaan nadat haar auto kapot ging. Ze bad tot God en kwam toen de buschauffeur tegen.

De bus is ontsnapt en alle 22 kinderen zijn veilig weggekomen en herenigd met hun ouders, dankzij McKay. "We ontmoetten een buschauffeur uit de hemel", zei Ludwig.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher