Bill Hybels

Nieuws

22 november 2018 door Jeffrey Schipper

Willow Creek start onafhankelijk onderzoek na ongewenst gedrag Bill Hybels

Een onafhankelijke adviesgroep gaat het aftreden van voorganger Bill Hybels onderzoeken, meldt het Nederlands Dagblad. Dit heeft de Amerikaanse megakerk Willow Creek besloten nadat Hybels vanwege seksueel wangedrag terugtrad.

Hybels stapte op als voorganger van Willow Creek na beschuldigingen van ongewenst gedrag tegenover meerdere vrouwen. Het zou gaan om lange omhelzingen, ongewenste kusjes en dubbelzinnige woorden. Ook zou hij vrouwen hebben uitgenodigd in zijn hotelkamer. Sommige beschuldigingen gaan tientallen jaren terug. Verder zou hij onder andere een affaire hebben gehad.

De adviesgroep gaat onderzoek doen naar de beschuldigingen aan het adres van Hybels en naar de organisatiecultuur van de kerk. Op basis daarvan zal de groep aanbevelingen doen. In de onderzoeksgroep zitten mensen die kerken leiden of hebben geleid, maar geen binding hebben met Willow Creek. 

Dat het onderzoek er komt is geen verrassing. Eerder dit jaar werd dat al aangekondigd door de megakerk. De ontwikkelingen binnen Willow Creek hebben ook gevolgen voor christelijk Nederland. Zo besloot Stichting Opwekking om de verkoop van boeken die door Hybels zijn geschreven stop te zetten. Lees ook: Waarom het onnodig is om Bill Hybels' boeken te verbannen.

Lees ook: Deze vrouw moest porno kijken met haar geestelijke held Bill Hybels.

Reacties

N
Een mens is meer dan zijn fout.
J
Zeg dat maar tegen al diegenen die ooit misbruikt zijn.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher