Mooi

22 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

BN'ers steunen massaal #BOOS-petitie voor een beter kinderpardon

Tim Hofman's #BOOS-initiatief krijgt massaal steun van verschillende BN'ers. Mensen als Anna Nooshin, Boef en Katja Schuurman steunen het burgerinitiatief van Tim waarin hij pleit voor een beter kinderpardon. De BN'ers deelden allemaal video's op hun eigen social media waarin ze één of twee van de vierhonderd kinderen voorstellen die in aanmerking zouden moeten komen voor een kinderpardon.

Dit bericht bekijken op Instagram

JA HALLO! ga naar EIGELAND.NL en zie hoe Boef, Anna Nooshin, Qucee en Nesim van Supergaande, Klaas De Gore Mol, Katja ÉN Birgit Schuurman, Vieze Fur van Lekker Fred, Peter R. de Vries (zelfs hij!(?)), Tim Senders van Streetlab, Sef, Thomas van Stuk T(alpa)V en Nasrdin Dchar (dank voor het meewerken, jullie zijn awesome❤️) in gesprek gingen met kinderen die uit Nederland worden gegooid. en als je daar toch bent: deel en teken gelijk onze petitie voor een wél werkend kinderpardon en zet wat scheef is met je stem recht. 250.000 handtekeningen moet lukken. verder gebeurt er achter de schermen nog steeds heel veel. praten met regerings- én oppositiepartijen, dossiers lezen, advocaten en wetenschappers rond de tafel krijgen en verschillende (GROTE) organisaties aan de goede touwtjes laten trekken. we spelen House Of Cards, doe mee! alvast bedankt namens 400 kinderen in Nederland.

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op

Tim is begonnen met actievoeren na het maken van zijn #BOOS-documentaire ‘Terug Naar Je Eige Land’ begin deze maand. De film volgt meer dan vierhonderd asielkinderen in Nederland. Om te voorkomen dat deze kinderen, die hier vaak langer dan vijf jaar wonen, ons land uit moeten, is hij een petitie gestart. Hij had 40.000 handtekeningen nodig om het op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. En dat is hem al snel gelukt. De petitie is al meer dan 230.000 keer getekend.

"Deel en teken gelijk onze petitie voor een wél werkend kinderpardon", schrijft Tim op Instagram. "Zet wat scheef is met je stem recht. 250.000 handtekeningen moet lukken!" Een mooi intitiatief dat hopelijk veel kinderen zal helpen om in aanmerking te komen voor een kinderpardon.

Ook veel christenen steunen dit initief. Met een 'eindeloze kerkdienst' wil de Haagse Protestantse Kerk uitzetting voorkomen. Zo'n 150 dominees werken mee aan de 'estafettedienst'. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) vindt dat het CDA zich als christelijke partij in moet zetten voor een nieuwe kinderpardonregeling.

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher