bus

Mooi

22 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Buschauffeur onderscheiden vanwege bijzondere daad

Twee maanden geleden raakte buschauffeur Nathalie Barnes aan de praat met een passagier, genaamd Richard. Richard was sinds een week dakloos en vroeg Nathalie of hij de hele nacht mee kon rijden met de bus, zodat hij geen kou zou lijden. De vriendelijke Nathalie vond dit geen probleem en verrichte een bijzondere daad, zo meldt de MCTS.

"Iedereen heeft weleens hulp nodig", zei ze tegen de Amerikaanse media. "Ik wilde doen wat ik kon om Richard te kunnen helpen." En dat deed ze zeker. Niet alleen liet ze Richard meerijden, ze nam hem ook mee om een hapje te eten tijdens haar pauze en regelde zelfs onderdak voor hem bij een opvangcentrum. Richard was ontroerd door Nathalie's vriendelijke houding. Hij wilde haar bedanken, maar dat was volgens Nathalie absoluut niet nodig.

Beschermengel
Nathalie en Richard werden die avond goede vrienden. Ze wisselden gegevens uit en hebben regelmatig contact. "We praten eens in de zoveel dagen en hij bedankt mij iedere keer weer als we bellen", vertelt Nathalie. "Hij zegt weleens dat ik een heuse beschermengel ben. Maar ik ben gewoon dankbaar dat het goed met hem gaat."

'Nathalie demonstreert wat wij allemaal zouden moeten doen om daklozen te helpen'

Het is niet de eerste keer dat Nathalie een goede daad heeft verricht. De lieve buschauffeur heeft al meerdere malen een onderscheiding gehad voor haar uitmuntende service. Zo neemt ze regelmatig boterhammen met pindakaas en jam mee naar haar werk, om deze vervolgens aan mensen uit te delen die het niet zo breed hebben.

"Nathalie's vriendelijkheid, compassie en respect voor deze man in nood is precies waar de 'MCTS excellence'-prijs voor staat", zei Nathalie's baas, Chris Abele. "Nathalie demonstreert wat wij allemaal zouden moeten doen om daklozen te helpen: om voor elkaar te zorgen, om elkaar te beschermen en samen te werken. Ik ben ontzettend dankbaar voor het mooie werk dat zij verricht."

Je naasten liefhebben als jezelf is een van de belangrijkste lessen uit de Bijbel en de zachtaardige Nathalie geeft hier een prachtig voorbeeld van. Bijzonder om te zien hoe zij haar zelfs haar pauzes opgaf om deze man te helpen. Een simpele daad die zijn leven een duwtje in de goede richting gaf. 


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher