Johan Lock

Nieuws

22 november 2018 door Christelijk Literair Overleg

Schrijver die na heftige strijd pinksterkerk verliet wint CLO Juryprijs 2018

De CLO Literaire Juryprijs 2018 is gewonnen door Johan Lock voor zijn roman De erfenis van Adriaan. Afgelopen zaterdag werd de winnaar bekend gemaakt en de prijs uitgereikt tijdens de jaarlijkse CLO Literatuurdag. Het Christelijk Literair Overleg wil met deze prijs auteurs in de aandacht plaatsen die het christelijk geloof een rol van betekenis geven in hun literaire werk.

De erfenis van Adriaan is een autobiografische roman over de betrokkenheid van de auteur bij een Rotterdamse pinkstergemeente. "De roman is een psychologisch drama. De auteur beschrijft de wederwaardigheden van een geloofsgemeenschap op overtuigende wijze; invoelend en ook met de nodige humor. Van een karikatuur is geen sprake. De roman grijpt daarom elk trouw lid van een gemeenschap naar de keel. Als de kring waarin je al je geloofsvermogen en energie hebt geïnvesteerd corrupt blijkt, tast dat je aan tot in je diepste wezen."

De andere genomineerden voor de prijs waren: Els Florijn met Rode papaver (Mozaïek), Maarten van der Graaff met Wormen en engelen (Atlas Contact), Liesbeth Labeur met Een lamp voor mijn voet (Cossee/Mozaïek) en Vonne van der Meer met Brood, zout, wijn (Atlas Contact).

De jury stond voor deze editie onder voorzitterschap van Frank Dijkstra en bestond verder uit: Elsbeth Gruteke, Rebecca Koppejan, Suzanne van Putten en Bob Vuijk.

De CLO Literaire Juryprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt. In 2014 kreeg Stevo Akkerman de prijs voor Donderdagmiddagdochter en in 2016 aan Vonne van der Meer voor Winter in Gloster Huis.

Lees ook: Waarom Johan na een lange strijd zijn pinksterkerk verliet.

Reacties

H
Zeer terecht, deze prijs voor "De erfenis van Adriaan". Zelden zo'n fascinerend boek gelezen! Gefeliciteerd, Johan Lock!
REAGEER
M
Dit boek komt op mijn verlanglijstje
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher