Palestijnse vlag

Nieuws

22 november 2018 door CIDI

Tweede Kamer stemt tegen staken subsidies aan Palestijnen

Deze week werden twee moties die oproepen tot het staken van de financiële bijdragen aan de Palestijnen weggestemd door de Tweede Kamer. De voorstellen konden alleen op steun van SGP, PVV en FVD rekenen, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

SGP-Kamerlid Kees van der Staaij had een voorstel ingediend om de financiële bijdragen aan de Palestijnse Autoriteit te staken, zolang deze doorgaat met het belonen van terroristen. Palestinian Media Watch toonde onlangs aan dat ons belastinggeld via de EU Palestijnse terroristen bereikt en wordt gebruikt voor antisemitische schoolboeken.

De christenpoliticus reageerde furieus. "Deze signalen worden niet serieus genomen. Ik ben het spuugzat. Dit kan zo niet langer. De maat is vol. Ik voel er niks voor om nog langer aan het lijntje te worden gehouden. Zolang de PA geen geloofwaardige stappen zet om de misstanden te stoppen, moeten we stoppen met nóg meer geld over te maken."

Op Twitter reageert ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind dat zijn partij “niet tegen hulp aan de Palestijnen” is, maar wel “tegen betalingen van perverse prikkels aan veroordeelde Palestijnse terroristen,” citeert het CIDI. Voordewind zegt dan ook dat de CU samen met anderen met een eigen motie zal komen over deze kwestie.

Reacties

A
Zo bijbels voorzegt: de goddeloze wereld in Nederland luistert alleen naar zichzelf in onrecht, ze hebben de leugen lief, maranatha Heer Jezus

Shalom
REAGEER
J
CU is voor de "palestijnen" en hun terreur klaarblijkelijk!

Christenen opgelet!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher