Kees Goedhart

Levensverhaal

23 november 2018 door New Faith Network

Openhartige Kees Goedhart: "Ik lag verlamd in de huiskamer"

“Waarom zie ik wel wonderen gebeuren als ik voor anderen bid, terwijl ik zo vaak zelf heb gebeden voor een gezond been?” Kees Goedhart vraagt het zich hardop af. In aflevering 1 van seizoen 2 van ‘De Oorsprong’ op New Faith Network praten hij en zijn vrouw Fieke open over hun leven, levensvragen en hun geloofsweg.

Kees is voorganger en schrijver en al 57 jaar samen met Fieke. Ze waren samen jarenlang actief als zendeling. Hij zag veel wonderen en genezingen. Maar de gevolgen van zijn eigen polio gingen nooit helemaal weg.

New Faith Network is een rijk gevuld christelijk videoplatform met de beste films, overdenkingen en (eigen) series. Een veilige omgeving voor het hele gezin. Overal en altijd beschikbaar op alle apparaten.

“Mijn poliogeschiedenis heeft wel een groot deel van mijn leven bepaald”, vertelt hij. Kees kreeg de ziekte als kind, In 1943. Hij raakte van linksboven tot rechtsonder verlamd. Hij was hartstikke jong, maar de pijnen en koortsen herinnert hij zich nog goed. “Ik zie mezelf nog liggen in de huiskamer, verlamd”, beschrijft Kees in de aflevering. Zijn moeder bad naar God om zijn genezing en beloofde daarin dat Kees Hem zou dienen. Na een jaar verlamming krijgt hij een serum uit Amerika. Het geneest hem grotendeels en Kees kan opnieuw leren lopen. Maar zijn rechtervoet groeit niet goed en wordt verkeerd geopereerd. “En dat heeft een grote rol gespeeld in mijn leven”, stelt Kees.

In het videoportret geeft Kees een ruime inkijk in zijn verdere leven. We zien hem thuis aan het werk, horen zijn vrouw Fieke vertellen over haar traumatische ervaring in een jappenkamp en zien foto’s van momenten waarop ze samen op de dam in Amsterdam staan te zingen over Jezus. Ook vertelt Kees over het grootste wonder dat hij ooit zag en hoe hem dat vormde.

Je ziet het volledige portret van Kees Goedhart in ‘De Oorsprong’ op christelijk streamingplatform New Faith Network.

Reacties

Dag Kees en Fieke,Langs deze weg wil ik jullie in Christus bedanken voor alle jaren trouw en ondersteuning aan een groot aantal gemeenten in Nederland en daarbuiten. Ook ik heb gedurende mijn leven daarin steun ondervonden. Toen ik als pasbekeerde met onze stichting op TV kwam, waarschuwde je mij dat ik moest oppassen voor enige trots. Altijd vaderlijke woorden vanuit een liefdevol hart vanuit Jezus. Ik wens je samen met Fieke nog hele mooie jaren toe.Ron en Flora Booij.
REAGEER
K
Beste Kees en Fieke, jullie zijn voor heel veel mensen een bijzondere zegen geweest, jou stukjes in het blad Opwekking zijn fris en opbouwend, God geve jullie genade om nog een aantal jaren die zegen te verspreiden, hartelijke groet van Kees en Ria
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher