Gezin

God

22 november 2018 door Ronald Blonk, Er op uit!

Genderneutraliteit is aanval op het beeld van God

Een hoofditem in het Acht Uur Journaal van dinsdag 13 november was gewijd aan het feit dat draagmoeders vanaf nu in Nederland ook ei-cellen van andere moeders ingebracht mogen krijgen. Het werd in beeld gebracht door een homostel te interviewen, die nu minder problemen zouden hebben om een draagmoeder te vinden voor hun kinderwens.

De wetgeving is echter primair aangepast voor moeders die zelf geen kind kunnen dragen zodat een draagmoeder, hun ei-cel ingebracht kan krijgen (bron: zwangervooreenander.nl). Dat er gekozen is om een homostel in beeld te brengen is een voorbeeld van hoe de media er aan (mee)werkt om het verschil tussen man of vrouw te vervagen.

Achter gender neutraliteit zit een hele beweging die tot doel heeft het verschil tussen mannen en vrouwen op te heffen. De genderneutraliteit oefent nu al invloed uit op vele aspecten van het leven. De beweging streeft bijvoorbeeld naar (gedwongen) genderneutrale kinderkleding en dat je iemand niet meer als vrouw of man mag registreren. Het huwelijk tussen gelijke geslachten is al langer toegestaan. De ultieme doelstelling is om de man of vrouw probleemloos tegen elkaar uit te wisselen. Een vrouw kan een vader zijn en een man een moeder. Onschuldig?

Een aanval op het beeld van God
De beweging achter gender neutraliteit heeft een dieperliggende agenda dan alleen gelijke rechten voor mannen en vrouwen te bevechten. Het is er op uit om de scheppingsorde aan te tasten. Als de Bijbel ons leert dat man en vrouw samen naar het beeld van God geschapen zijn, dan is dit een aanval op het beeld dat de mens heeft van God. Genderneutraliteit is ‘the next step’ na homosexualiteit en transgenders. Het probeert de identiteit van de mens te ondermijnen en hem aan te zetten tot volgens de Bijbel immoreel gedrag. Het is daarmee werkelijk een gevaarlijke beweging voor de kerk van Jezus Christus.

De kerk ontkomt niet aan deze trend
Als kerkleden hebben we te maken met deze gender neutrale beweging. Regelmatig ontdekken jongens en meisjes dat ze in verwarring zijn over hun gevoelens. In de kerk is dit niet minder dan daarbuiten. Het huwelijk tussen man en vrouw is allang niet ‘heilig’ meer en wisselende contacten of een tweede leven ernaast is hip. Op tv worden we gevoed met alles wat niet door Gods beugel kan.

Als dit de samenleving is waarin we ons bewegen dan moeten we stevig in onze schoenen staan en weten wat ‘Gods beeld’ is over ons.

Lees het artikel verder op de website van kinderwerk Er op uit! en vindt daarbij een verwerking voor bij de zondagsschool/kinderdienst.
De Bijbel wordt in Er op uit! iedere week vertaald naar de belevingswereld van het kind.

Reacties

P
Juiste analyse van Ronals Blonk. Achter genderneutraliteit zit een hele beweging die tot doel heeft om de door God gegeven scheppingsorde en het biologisch verschil tussen mannen en vrouwen op te heffen.
REAGEER
Goed artikel, belangrijk dat het begint met wijzen op een misleidend item van het NOS-journaal, zodat niemand kan zeggen dat het een kleine of onbelangrijke groep mensen zou zijn die deze gender-misleiding propageren. Het is de overheids-televisie die dit doet!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher