PvdA

Nieuws

21 november 2018 door RTL Nieuws

PvdA wil kerken verplichten om seksueel misbruik te melden

Er moet een meldplicht komen voor kerken en religieuze organisaties bij vermoeden van seksueel misbruik. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt dit plan van de PvdA, laat RTL Nieuws weten. De PvdA en een meerderheid van de Tweede Kamer willen iets doen aan de zwijgcultuur bij religieuze organisaties.

Verslagen van tientallen en mogelijk honderden interne rechtszaken tegen jehova's die beschuldigd zijn van seksueel kindermisbruik zijn te vinden in de archieven van de Jehovah's Getuigen, meldde RTL Nieuws eerder dit jaar. Het medium is in het bezit van meerdere interne brieven (PDF) van Jehovah's Getuigen, waaruit blijkt dat van al die kerkelijke rechtszaken een verslag is gemaakt, en dat die documenten moeten worden bewaard. Ook kwamen er dit jaar verschillende misbruikschandalen binnen de Rooms-Katholieke Kerk aan het licht.

"Religieuze instellingen wanen zich veilig en denken dat ze onschendbaar zijn. Dat wil ik doorbreken," zegt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken.

Reacties

Waarom religieuze organisaties? Ik stel voor om allereerst politieke organisaties te verplichten om seksueel misbruik te melden, dan pas andere. De PvdA denkt kennelijk onschendbaar te zijn ….
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher