volgen

Mooi

20 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Man zegt 'sorry' tegen meisje die hij achtervolgde

Niet alles is wat het lijkt. Zo blijkt maar weer uit deze bijzondere brief die vorige week op Reddit verscheen. In de brief biedt een anonieme man zijn excuses aan aan het meisje dat hij enkele dagen eerder achtervolgde. Hier had hij echter een goede reden voor. Het ontroerende verhaal heeft zich in razend tempo over het internet verspreid. Kippenvel!

Achtervolging
“Aan het meisje dat ik vier straten achtervolgde", begint zijn verhaal. Hij vertelt dat hij een meisje zag lopen in een nette outfit. Ze passeerden elkaar vluchtig. Kort daarna draaide hij zich echter om en begon haar achterna te lopen.

"Ik draai me om en begin je te achtervolgen. Ik herinner me nog goed dat je dat op een bepaald moment besefte. Je liep ineens sneller, je schouders namen een gespannen houding aan en je greep meteen naar je telefoon. Maar dat hield mij niet tegen." De jonge vrouw bleef over haar schouders kijken, zichtbaar gespannen door het opmerkelijke gedrag van de man.

Hoge hakken
De man begon vaart te maken en hun afstand werd steeds kleiner. "Ik twijfelde de hele tijd of ik je niet moest inhalen en mezelf moest voorstellen", legt hij uit."Ik deed het uiteindelijk niet, dus we bleven gewoon doorlopen. Als je geen hoge hakken had aangehad zou je het wellicht op een lopen hebben gezet naar je geparkeerde auto, toen je in die doodlopende straat moest zijn."

Ze stapte haastig haar auto in en reed snel weg. Snel maakte ze nog een foto van zijn gezicht, terwijl ze langs hem reed. Een erg begrijpelijke reactie. Toch had de man een erg goede reden voor zijn verdachte stalk-gedrag.

Onder invloed
"Er is namelijk één ding dat je niet hebt gezien. De twee andere mannen aan de andere kant van de straat, die al naar je aan het wijzen waren voordat wij elkaar kruisden. Je zag niet hoe ze naar je keken en hoe ze onder invloed leken. Je zag ook niet hoe ze in je buurt bleven totdat je de doodlopende straat uit wist te lopen."

"Je hebt niet gezien hoe ik maar liefst tien minuten in mijn auto op de politie heb gewacht, die ik kort daarvoor had gebeld", gaat hij verder. "Je zag ook niet hoe ik daarna een kwartier lang een spervuur van vragen moest beantwoorden. En dat ik de politie een foto van de twee mannen liet zien, die ik kort daarvoor had genomen."

Excuses
"Het spijt me echt dat ik je bang heb gemaakt, maar als ik eerlijk mag zijn, was ik zelf ook heel bang. Ik ben geen held en ik dacht continu dat ik me maar beter uit de voeten moest maken. Maar jij had mijn vrouw kunnen zijn, die daar in dezelfde straat geparkeerd stond. Of mijn dochter. En ik zou het mezelf nooit vergeven als hen iets zou overkomen omdat iemand niet voor hun op durfde te komen."

Bijzonder dat deze man ondanks zijn eigen angsten er toch voor koos het goede te doen en de vrouw met gevaar voor zijn eigen veiligheid te beschermen. Dat is nog eens een goede naleving van het naastenliefdegebod. 


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher