wc

Mooi

20 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Dit is waarom beroemdheden massaal WC-selfies maakten

Gisteren was het Wereld Toilet Dag. Beroemdheden over de hele wereld lieten ons meegenieten van hun dagelijkse wc-moment en dat had een belangrijke reden. Op deze bijzondere dag wordt namelijk aandacht gevraagd voor de 2,4 miljard mensen die niet beschikken over normale sanitaire voorzieningen.

Wc's zijn voor ons in Nederland de normaalste zaak. We staan er bijna nooit bij stil dat dit niet voor iedereen het geval is. Jaarlijks sterven er meer dan 800.000 jonge kinderen aan de gevolgen van diaree, zo'n 2.200 per dag, dat zijn 70 volle schoolklassen! Daarom is het ontzettend belangrijk om sanitaire voorzieningen op te zetten in gebieden als Zuid-Azië en de Sahara. Alleen op deze manier kunnen we deze kinderen redden.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

"Ziektes verspreiden zich razendsnel en diarree doodt een half miljoen kids per jaar. Maak een #toiletselfie voor #wereldtoiletdag en steun @simavinl", schreef acteur Barry Atsma op zijn Instagram. "Simavi zorgt met lokale partners voor toiletten op scholen, zodat kinderen in de Sahara en Zuid-Azië veilig naar school kunnen en een kans op een beter leven krijgen."

Een bijzondere actie die hopelijk een groot verschil zal maken. 

Dit bericht bekijken op Instagram

De pot. De plek waar volgens mij menig Instagrammer een deel van zijn of haar berichten leest of schrijft. Maar wist je dat ruim 2.4 miljard mensen wereldwijd het zonder schoon en veilig toilet moeten doen? Dat kan beter! Steun @simavinl en maak vandaag een #toiletselfie voor #wereldtoiletdag.

Een bericht gedeeld door Sanne Langelaar (@sannelangelaar_) op

Dit bericht bekijken op Instagram

#wereldtoiletdag @simavinl

Een bericht gedeeld door Bianca Brouwers (@brouwersbianca) op


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher