Nederland

God

20 november 2018 door Dick van den Bos

Rodney Howard Browne: "Doe niet je best om populair te worden"

Pastor Rodney Howard Browne was zondag in Nederland, en hij verzekerde de toegestroomde menigte dat vervolging onvermijdelijk is als je Jezus volgt.

"Je zult vervolgd worden! Onhoud het: je zal vervolging krijgen! Als je er naar zoekt om populair te worden - dan word je misschien een gemiddelde prediker, en zelfs dan zul je vervolging krijgen."

"Billy Graham sprak in massabijeenkomsten in Central Park. Er hingen door heel New York grote posters dat hij een valste profeet was. Maar hij was niet eens een profeet. Hij profeteerde nooit. Maar toch zagen ze hem als een valse profeet."

"In de jaren 50 klaagden ze in Engeland over Graham, ze zeiden dat de altaren - waar mensen kwam om hun leven aan Jezus te geven - zo groot waren, omdat Graham muziek gebruikte. Toen besloot hij de muziek weg te doen en toen werden de altaren nog groter. Tegenstanders zullen er altijd zijn."

Comedian Don Rickles maakt geintjes over iedereen, en ook een keer over Billy Graham. Hij zei: 'gelukkig is Billy Graham hier, want mijn hand doet pijn.' Hij classificeerde Graham als 'genezingsevangelist', terwijl hij dat juist weinig deed. Maar de wereld ziet deze hokjes niet."

Vuur
"Vandaar de vraag: op wie probeer je indruk te maken? Als je van de pinkstergemeente bent, wees het dan ook. Laat er genoeg vuur zijn om je te veroordelen. Als ze je in de rechtbank onderzoeken, zorg dan niet dat ze nauwelijks iets kunnen vinden. Maar laat er genoeg bewijs zijn van het vele vuur in leven."

"Weet je wat ons probleem is?", vraagt hij. "We willen te vaak geaccepteerd worden door de mensen. Maar God heeft ons niet bedoeld om geaccepteerd te zijn door de wereld."

"Als je boos bent op mensen die je vervolgen, dan komt het omdat je nog niet volledig aan jezelf gestorven bent."

Reacties

P
Mooie woorden, maar hopelijk heeft Rodney Howard Browne afstand genomen van de Toronto Blessing, waarvan hij de geestelijke vader is. Deze "blessing" bracht een heleboel demonische machten onder Gods kinderen.

Apart dat hij Billy Graham aanhaalt. Zijn boodschap was meestal wel goed, maar hij was ondertussen wel 33ste graad vrijmetselaar.
Tjonge, hoeveel veroordeling kan je in een paar woorden leggen... Zeer veel mensen hebben zegen ervaren van de Toronto Blessing. Ja, er zijn gemeenten overhoop geschoffeld, maar dat veel te maken met angst voor nieuwe dingen. Je bent vast niet tegen de Alpha cursus. realiseer je dan wel dat er een link tussen die cursus en die volgens jou demonische machten. Ach, Jezus werd ook van demonie beschuldigd...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher