Kerk

Nieuws

20 november 2018 door Dick van den Bos

Steeds meer Polen in Nederland vinden de kerk: "Diensten worden voller"

Het Reformatorisch Dagbad nam de komst van Polen in Nederland onder de loep. In dit land is bijna negentig procent van de bevolking Rooms-Katholiek – en dat geloof blijken ze mee te nemen naar Nederland. Er zitten diverse keren in Zuid-Holland, Brabant en Limburg. De Poolse priester Krzysztof Rakowski geeft aan dat er groei is; en dat drie of vier missen per zondag geen uitzondering is.

Jonge gezinnen
Elke zondag worden er in Den Haag twee missen gehouden en een op zaterdagavond. Ook in Leiden en Hillegom zijn diensten. Woordvoerder Krysztof Piotr Rakowski (48): „Zeker de ochtenddienst wordt druk bezocht. We schatten dat er in totaal 1200 mensen komen. Alleen al in Den Haag tussen de 600 en de 800.”

Er is desondanks nog ruimte voor groei: „We hebben zeker een kleiner percentage kerkgangers dan in Polen. Maar ik zie de laatste tijd wel meer jonge mensen en jonge gezinnen binnenkomen.”

Rakowski geeft aan dat veel Polen ook in Nederland willen blijven. „Tussen de 40 en de 60 procent. Hun kinderen worden hier geboren en groeien vaak tweetalig op, ze kopen huizen en de zekerheid van een baan is groter. Wel heeft dit een zeker remmend effect op de toename van de welvaart in Polen.”

Klik hier om het hele artikel te lezen

Reacties

Er is ook minstens één evangelische Poolse kerk Ko?ció? Prawdy i Mi?o?ci Bo?ej (kerk van de waarheid en Goddelijke liefde) in Moordrecht.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher