Californië

Nieuws

20 november 2018 door Dirk van Genderen | Christianity Today

Dominee na vuurzee Californië: "Ons gebouw is er niet meer, maar de kerk leeft"

In Paradise, de 27.000 inwoners tellende stad, die vrijwel volledig werd verwoest door het vuur, zijn ook veel kerken beschadigd of totaal verbrand. "Ons gebouw is er niet meer, maar de kerk leeft," schrijft dominee Stan Freitas.

Nog maar kortgeleden was hun nieuwe kerk geopend, met een groot houten kruis voor de kerk. Juist dat kruis is blijven staan. Op dat kruis staan de woorden: ‘Heb God lief, hou van mensen.’

De brand, die Camp Fire wordt genoemd, brak uit op 8 november en heeft sindsdien het leven gekost aan 77 mensen. Van 63 doden is inmiddels de identiteit achterhaald, meestal met behulp van dna-onderzoek. De reddingsdiensten verwachten dat het dodental nog verder oploopt.

De christenen in Paradise houden hun samenkomsten nu elders, in andere kerken. Te midden van alle ellende proclameren ze de boodschap van hoop, vernieuwing en het verlangen naar herleving. "Ons gebouw is verwoest, maar onze hoop en ons vertrouwen op Jezus niet," is te lezen op de Facebookpagina van de First Assembly of God.

En de New Live Apostolic gemeente, die ook haar gebouw door het vuur verwoest zag worden, citeert Psalm 30:6 – ‘Overnacht ’s avonds het geween, ’s morgens is er gejuich.’

Lees ook: Vuurzee in Californië vernietigt een heel dorp, behalve deze kerk.

Dit bericht verscheen via Christianity Today in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher