jemen

Mooi

19 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Rode Kruis start bijzondere petitie voor de bevolking in Jemen

Het Rode Kruis roept Nederlanders op een petitie te tekenen voor Jemen. Wegens de oorlog is het land verwoest en heeft het meerendeel van de bevolking hulp nodig. Nu is het de tijd om als land in actie te komen vindt de organisatie, zo meldt RTL Nieuws.

Nederland zit momenteel in een gunstige positie om aandacht te vragen voor Jemen. Wij maken de komende maanden namelijk nog deel uit van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en daar kunnen wij veel voor elkaar krijgen, zo stelt Iris van Deinse van het Rode Kruis. Als land kunnen we druk uitoefenen door Jemen op de agenda te zetten en samen met alle andere VN landen een politieke oplossing vinden voor Jemen.

Petitie
De bevolking in Jemen heeft het zwaar. Mensen hebben geen schoon drinkwater of sanitaire voorzieningen, waardoor besmettelijke ziektes in razend tempo verspreiden. Hulp is er niet voor de zieke, en vaak ondervoede mensen. De meeste ziekenhuizen zijn gesloten en hulp van buitenaf is schaars. Het Rode Kruis heeft een petitie gestart, zodat de politiek kan zien hoe schrijnend en belangrijk de situatie is voor de 8,4 miljoen mensen die bijna omkomen van de honger.

"Als hulporganisatie houden we ons vooral bezig met hulpverlening. Maar we zien in Jemen dat humanitaire organisaties het probleem niet kunnen oplossen en dat het steeds erger wordt," leggen ze uit. Tot nu toe heeft de actie al meer dan 8700 handtekeningen opgehaald, maar dat is nog niet genoeg. Zodra er voldoende handtekeningen zijn opgehaald zullen de verdere stappen worden ondernomen.

De petitie kan hier getekend worden.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher