Oranje-Frankrijk

Dagelijks leven

19 november 2018 door Albert van der Heide

Dit ventje ontsnapte ternauwernood aan een abortus

Even eerlijk... een fantastische overwinning van Oranje vanavond. Ongelofelijk! Maar toen ik even op Twitter keek, was dit ventje (zie foto) de absolute held van de avond. Mijn hele timeline vulde zich met de aanstekelijke en ontwapende onbevangenheid van deze prachtige persoonlijkheid. Klaarblijkelijk was de echtheid van dit prachtige mensje veel inspirerender dan alle geweldigheid van de supertalenten van het Nederlands elftal en Frankrijk bij elkaar.

Mag ik dan even gebruikmaken van mijn ‘vrijheid van meningsuiting’ om te zeggen dat ik het ongelofelijk vindt en er kotsmisselijk van wordt dat 70-90% van deze kinderen (met het syndroom van Down) voor dat ze geboren worden worden geaborteerd... of ontneem ik je daarmee je plezier?
Dit ventje is dus even statistisch gezien ternauwernood ontsnapt aan een abortus. En zijn ouders besloten te kiezen voor leven in plaats van dood. Een kans van even pakweg 1 op de 10. De rest wordt geruimd voor ze zichzelf kunnen zijn.

Sorry, de extreme zelfgerichtheid en het streven naar de maakbaarheid van de samenleving zijn echt een boomerang. Maakt me misselijk. Mag ik het een keer uiten? Zonder te oordelen, maar gewoon mijn mening beschrijven? Wees voorzichtig met de keuzes die je als samenleving maakt. Een ‘simpele’ maar zelfgerichte aanpassing van een goddelijk ecosysteem kon weleens lijden tot een soort van zelfvernietigende beweging.

Bezoek hier de Facebookpagina van Albert van der Heide.

Reacties

J
Super dat je dit ontdekte en heel terecht dat je dit schrijft Albert. Weten de mensen bijv. ook dat er in bijv. Zweden al bijna geen kinderen met Down meer voorkomen omdat deze stelselmatig worden weggehaald door die vroege screening in de zwangerschap? Het is wellicht schokkend maar we moeten helaas onder ogen zien dat het model dat Hitler voor ogen had wat betreft een Übermensch echt geen denkbeeldige zaken waren. Dit hoort bij de NWO voor 2030 met Agenda 21...………….
REAGEER
M
Prachtig! Mag wel eens gezegd worden. Wij hebben zelf een dochter met het syndroom van Down. We zouden ze (ons hele gezin) voor geen goud willen missen, zij is het zonnestraaltje in huis en houdt ons vaak een spiegel voor in haar onvoorwaardelijke pure kijk op mensen......like Jesus?!
REAGEER
H
Prachtig verhaal, ik ben hier helemaal mee eens en kijk maar eens naar het boek 'Jij droeg me' wat Ark Media zo mooi uitgebracht hebben dan herken je het paraleldeel van dit zo mooie verhaal!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify