Yernar

Dagelijks leven

19 november 2018 door 3xM

De tv was het enige gezelschap van schaapherder Yernar

Tien jaar lang was Yernar schaapherder in de bergen bij de grens met China. Ook thuis is hij alleen, van zijn familie was niemand meer over. De tv was zijn enige gezelschap…

“Mijn moeder stierf toen ik zeven jaar was, daarvoor waren mijn ouders al gescheiden”, vertelt Yernar “Ik werd toen bij oma en een tante ondergebracht. Zij hadden het niet breed. Ik werd schaapsherder van de kudde van de familie en dat heb ik ruim tien jaar gedaan. Toen mijn oma en tante ook stierven, was ik helemaal alleen. Het werk als herder was zwaar en ’s avonds kwam ik thuis in een leeg huis. Dan zette ik de televisie maar aan. Op een avond zag ik een programma over een blinde jongen en het isolement waarin hij leefde. Dat leek zoveel op mijn leven! Ik heb meteen een dvd besteld, het programma nog een paar keer bekeken en ook de andere programma’s die op de dvd stonden.

3xM bereikt mensen met het evangelie in landen waar het niet of nauwelijks doordringt, door middel van televisieprogramma’s die aansluiten bij lokale taal en cultuur.

Luisterend oor
Ik praatte erover met mijn vriend en samen met zijn familie bekeken wij de dvd. Soms huilde één van ons om wat we zagen. Het gaf zoveel herkenning maar ook antwoorden op vragen. Het heeft lang geduurd voordat ik nazorg durfde te bellen maar uiteindelijk heb ik het gedaan. Ik heb mijn verhaal verteld en voor het eerst in mijn leven had ik een luisterend oor.

Op zoek naar meer zelfstandigheid ben ik verhuisd naar de grote stad. Daar kon ik gemakkelijk werk vinden en had ik voor het eerst een inkomen. De mevrouw van nazorg moedigde mij aan om weer naar school te gaan. Nu gaat het goed met mij, ik volg nu drie avonden in de week een cursus. Ik kan schrijven en lezen, en ook de eerste wiskundeles heb ik gehad. In de toekomst wil ik weer terug naar het platteland, de stad is niks voor mij. Ik voel me sterk en gezond en wil daar werken, een huis bouwen. Ik heb nu echt een doel in mijn leven. Ik voel me erg gelukkig en ben dankbaar dat ik door de tv-programma’s mensen heb leren kennen die mij op weg geholpen hebben.”

3xM: Het evangelie in miljoenen huiskamers
3xM zendt tv-programma’s uit in landen waar het christelijk geloof moeilijk doorgang vindt zoals Franstalig West-Afrika, Bangladesh, Pakistan en Centraal Azië.
De dramaprogramma’s laten zien wat het christelijk geloof in het dagelijks leven betekent. Daarbij komt de sociale problematiek van het betreffende land aan de orde zoals vrouwen- en kinderhandel, corruptie, zuurgooien, HIV/Aids, verslavingen en huiselijk geweld. Er wordt nauw samengewerkt met zoveel mogelijk kerken voor draagvlak en nazorg. De rol van internet en social media groeit en zorgt voor veel reacties. 3xM wil haar zendingswerk graag uitbreiden naar Afghanistan en Japan.

Word ook donateur en steun het zendingswerk van 3xM via deze website.

Meer lezen over het werk van 3xM?

0 Ja, ik ontvang graag gratis een verhalenverzameling van 3xM met een uniek kerstpakketje

Naam:
Adres:
Postcode en Woonplaats:
Emailadres:
Telefoon:

U kunt deze bon sturen naar: 3xM, Antwoordnummer 7087, 3800 TB Amersfoort. Of stuur een mail naar: info@3xm.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher