Mooi

16 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Nederlander ontwikkelt nieuw medicijn tegen kanker

Hans van Eenennaam, chief operating officer bij een biotechbedrijf uit Oss, heeft een wel heel bijzonder geneesmiddel ontwikkelt. De Nederlander is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Het middel leverde hem de titel 'uitvinder van het jaar' op in Amerika. Gisteren was hij te gast bij DWDD

Het geneesmiddel van Eenennaam zal ingezet worden bij immuuntherapie, deze therapie helpt het natuurlijke afweersysteem om kankercellen te herkennen en te vernietigen. "Immuuntherapie richt zich in tegenstelling tot andere therapieën niet tot de kanker zelf, maar tot het afweersysteem. Het probeert als het ware het immuunsysteem zodanig te activeren dat het zich tegen de kanker keert", legt Eenennaam uit.

Het geneesmiddel behaalde in een zeer korte periode al goede resultaten. Toch is de wetenschapper nog verre van klaar met zijn ontdekking. "Het geneesmiddel is voor slechts twintig tot dertig procent van de patiënten effectief en omdat het zo’n jonge therapie is weten we niet wat de overlevingskansen over tien jaar zullen zijn."

Af of niet, in de VS werd er vol lof over zijn ontdekking gesproken. Eenennaam werd daar bekroond met de titel 'uitvinder van het jaar'. Bekijk zijn interview hieronder. 

Dit werd bekend gemaakt in de week dat dit christelijke gezin naar aanleiding van deze ziekteeen noodoproep verspreidde.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher