Jasper Klapwijk

God

16 november 2018 door Radio 1

Moet de kerk homo's hetzelfde behandelen als hetero's?

De leiding van Protestantse Kerk Nederland (PKN) vergaderde donderdag over de vraag of het kerkelijk homohuwelijk helemaal gelijk wordt gesteld aan het kerkelijk heterohuwelijk. Nu kunnen homostellen wel gezegend worden in de kerk, maar niet ingezegend, en dat is toch net even anders, schrijft het Radio 1-programma Dit is de Dag.

Commentator Jasper Klapwijk legt uit waarom mensen die níet voor het kerkelijk homohuwelijk zijn dat ook mogen vinden en daarmee niet discrimineren. Hij vindt dat voor beide opvattingen ruimte moet zijn binnen de PKN. "Hoe belabberd het compromis ook is, het is goed dat er wordt gezocht naar een formule waarin beide groepen elkaar kunnen vinden." Klik hier om zijn volledige commentaar terug te luisteren.

Reacties

Het antwoord op deze vraag is natuurlijk: "ja, homo's moeten hetzelfde behandeld worden als alle andere gelovigen", maar dat betekent niet dat de definitie van 'huwelijk' wordt veranderd.
REAGEER
J
ook op CIP krijgt het homo onderwerp veel te veel aandacht.

het gaat er bijna elke dag wel een keer over.

Over dieven en leugenaars hoor ik niks. blijven we net zolang over homo's praten tot we gaan geloven dat het wel goed is??
H
"Blijven we net zolang over homo's praten tot we gaan geloven dat het wel goed is?"Gods Woord heeft het laatste woord. Homoseksualiteit komt er niet best vanaf. Overigens komt homofilie niet in de Bijbel voor.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher