rok

Dagelijks leven

16 november 2018 door Jeffrey Schipper

Sharon (20) draagt een rok omdat zij christen is

"Ik zit op de Hogeschool van Rotterdam, dat is een seculiere school. Mijn medestudenten kunnen aan mijn kleding zien waar ik voor sta," vertelt Sharon in gesprek met EO BEAM. Zij studeert voor Docent Aardrijkskunde en spreekt zich uit over haar kledingkeuze.

In het dagelijks leven draagt de 20-jarige geen broeken. "Ik vind het ook niet lekker zitten, dus ik heb er geen behoefte aan. Een rok dragen vind ik iets heel vrouwelijks. In onze Nederlandse cultuur is het zo ontstaan dat mannen broeken dragen en vrouwen rokken. Neem koningin Maxima bijvoorbeeld. Op een paar uitzonderingen na, draagt zij altijd een rok of een jurk. Dat ik een rok draag is dus deels cultuurgebonden, maar doe ik ook om te laten zien dat ik christen ben."

Sharon onderstreept dat een rok dragen geen verplichting is. "In de Bijbel staat niet ‘Gij zult een rok dragen’." "Kleding is voor mij een onderdeel van mijn totale christelijke uitstraling. (...) Ik krijg niet specifiek vragen over mijn rok. Het is meer een aanleiding voor een gesprek over mijn geloof. Door mijn rok komt dat contact dus makkelijker op gang, dat vind ik erg mooi."

Lees hier het volledige interview.

NB: De persoon op de foto is niet Sharon | Bron: YouTube

Reacties

Evenwichtig artikel. Sharon doet haar ding. Legt niemand iets op.

Gewoon doorgaan!
REAGEER
Wat een flauwe grap Derk.
REAGEER
Als ik wil laten zien dat ik christen ben, moet ik dan ook een rok aan?
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher