homorelatie

Nieuws

16 november 2018 door Jeffrey Schipper

Reformatorische christenen waarschuwen tegen homorelaties en genderneutraliteit

"Wat een man of vrouw is, staat niet meer (definitief) vast. Wat een huwelijk is, kunnen we gemakkelijk een nieuwe inhoud geven: niet alleen meer voor één man en één vrouw, maar ook 'opengesteld' voor 'personen van gelijk geslacht'." Dit stellen prominente christenen uit de reformatorische gezindte in een betoog in het Reformatorisch Dagblad. Zij merken op dat de door God geschapen wereld wordt geherdefinieerd.

De verklaring is onder andere ondertekend door RD-hoofdredacteur Steef de Bruijn, SGP-senator Diederik van Dijk en de bekende publicist Bart Jan Spruyt. "Activisten uit de lhbt-gemeenschap zullen niet rusten voordat de christelijke, afwijzende houding tegenover homoseksualiteit en genderneutraliteit zal zijn overwonnen en ieder mens ieder ander mens, hoe geaard ook, als gewoon een andere, gelijkwaardige mogelijkheid erkent. En activisten uit deze hoek weten ook dat ze deze strijd met steeds kleine stapjes vooruit moeten winnen.

We willen waarschuwen voor de tendens om van een afwijzing de stap eerst naar pastorale oplossingen te zetten en ten slotte naar de volledige aanvaarding van homoseksuele relaties. We kunnen en willen dus ook niet meegaan in de gedachtegang dat er in het geloof niets mis mee kan zijn als twee mensen van hetzelfde geslacht, twee mannen, twee vrouwen, van elkaar houden. Ook onze liefde wordt immers door Gods wet genormeerd. Een homo-'huwelijk' is geen huwelijk, en we moeten dat dus ook niet zo willen noemen."

Dit betoog komt voort uit recente ophef rond de folder van de stichting Gezin in Gevaar die eind maart als bijlage bij het RD werd verspreid. Vervolgens zijn er in het RD verschillende artikelen en blogs verschenen waarin sterk de nadruk lag op zorgvuldigheid en bewogenheid in het omgaan met jongeren met homoseksuele gevoelens. Met deze verklaring willen de mannenbroeders duidelijkheid scheppen en zorgen over verschuivingen binnen de gereformeerde gezindte wegnemen.

Eerder dit jaar werd naar aanleiding van de ophef in het RD in dezelfde krant een briefwisseling tussen hoofdredacteur De Bruijn en John Lapré - hij kwam zeven jaar geleden uit de kast - geplaatst. Lapré ervaart dit statement als een klap in het gezicht en constateert dat De Bruijn naar aanleiding van de briefwisseling "ferm op z'n vingers is getikt". Hij ziet dan ook af van een ontmoeting met de RD-hoofdredacteur. "De rijen zijn weer gesloten en dat moet jullie goed doen," schrijft hij per e-mail aan De Bruijn.

De RD-hoofdredacteur betreurt de reactie van Lapré. "Eerder zei je juist dat je je onze vorige contacten niet als ongelijk en gesloten hebt ervaren. Ons standpunt met betrekking tot afwijzen van homorelaties wist je ook vóór onze gesprekken en die hebben daarin niets fundamenteels veranderd. De conclusie van John Lapré over ‘op de vingers tikken’ klopt dan ook niet. Het artikel laat hooguit de blijvende spanning zien tussen duidelijkheid en zorgvuldigheid en bevat vooral de oproep tot eensgezindheid."

Lees hier het volledige statement van Steef de Bruijn, Diederik van Dijk, enBart Jan Spruyt. De verklaring is ook ondertekend door de hersteld hervormde emeritus-predikant dr. Piet de Vries en dr. Wim de Vries, commissaris Erdee Media Groep.

Reacties

J
Ik wijs de pro homopraxie van "John Lapré en cs." volledig als ONBIJBELS af.

Wat beide professoren aan TU Kampen, Stefan Paas in in zijn kielzog vermoedelijk ook Ad de Bruijne, aan Bijbelse ondersteuning bij elkaar "mogen fantaseren omtrent een pro-homoPRAXIE -"contextualisatie" standpunt, het is en blijft de HEERE een gruwel tot in ALLE EEUWIGHEID!Het interesseert mij OOK geen BIET wat de westerse maatschappij ervan vindt!

Of wat er ook VANDAAG (??) uit die homo studiedag mag komen!Het IS en BLIJFT de HEERE een GRUWEL!

P
Wat zou het mooi zijn als u in uw reactie heel iets van de liefde van Jezus Christus had laten doorklinken. Om uw termen te gebruiken: zou een reactie als deze niet "een gruwel tot in ALLE EEUWIGHEID" zijn? NB Het lijkt me wel een voorrecht om als zondig (?) mensenkind precies te weten wat "de HEERE een GRUWEL IS en BLIJFT"...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher