vergeving

Nieuws

16 november 2018 door CBN

Vrouw van in Kameroen vermoorde zendeling vergeeft de dader

Voor de ogen van zijn familie werd de Amerikaanse zendeling Charles Truman Wesco (44) doodgeschoten in Kameroen. Zijn vrouw Stephanie, een weduwe, heeft laten weten dat ze geen bitterheid koestert tegenover de dader, meldt CBN News. Ze zat naast hem in de auto toen haar man werd doodgeschoten. 

Honderden mensen gingen naar de South Bend Church op maandag voor een herdenkingsdienst, om Wesco's leven te eren en te herinneren. De hele dienst, die op YouTube is gezet, was gevuld met gebed, eerbetoon, liederen, alles als weerspiegeling van Wesco's leven.

Zowel zijn vader, pastor Virgil Wesco en zijn broer, Pastor Timothy Wesco, hielden een preek. Ook pastor Randy King sprak. Hij heeft ook gediend in Kameroen als missionaris, dertig jaar lang.

Vergeving
"We hebben allemaal een vriend verloren", begint hij. "Charles hield zo veel van de mensen in Kameroen. We houden van hen allemaal, zelfs van de man die Charles vermoord heeft. We houden van hen omdat Christus eerst van ons heeft gehouden en tot ons kwam om ons te redden van onze zonden", gaat hij verder.

"Zuster Stephanie (Wesco's vrouw) heeft toegang tot de genade van God", vertelt King. "Ze heeft de moordenaar van Charles volledig vergeven. Ze heeft geen bitterheid in haar ziel tegen wie dan ook. Zij, haar kinderen en de rest van de familie, hebben zeer serieus gebeden voor de man die Charles' leven nam."

"We kennen de naam niet van de man. Maar ik bid als een missonaris dat we hem op een dag mogen ontmoeten, om onze vergeving aan hem bekend te maken en in liefde hem te leiden tot bekering en vergeving in Jezus Christus als zijn Heer en Redder, zodat hij Gods vergeving zal ontvangen."

Onderstaande video is een eerbetoon aan de bediening van Wesco:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher