kerk

Nieuws

15 november 2018 door Dick van den Bos

Vuurzee in Californië vernietigt een heel dorp, behalve deze kerk

Een voorganger die een van de meest dodelijke vuurstormen heeft overleefd in Califonië, vertelde hoe hij en anderen ontsnapten door bescherming te vinden in zijn kerkgebouw, meldt The Christian Today.

Doug Crowder, voorganger van Magalia Pines Baptist Church, vertelde de pers dat hij bezig was om mensen te evacueren vanwege het uitslaande vuur; een van de ergste branden in de geschiedenis van Californië.

"We waren op de oprit van de kerk en en voorbereid om te vertrekken als het vuur zou uitslaan. Het Subway-restaurant aan de overkant van de straat explodeerde en aan alle kanten van ons was vuur", vertelt hij. "We konden niet meer weg."

Toen zochten ze bescherming in het kerkgebouw, en zagen ze alle vlammen die omringende gebouwen verteerden. Duizenden tanken met gas, aan de overkant van de kerk, explodeerden ook.

Evacueren
Alles rondom het kerkgebouw is vernietigd, maar de kerk waarin de voorganger schuilde met zijn mannen, werd niet verwoest. De reden dat Crowder daar nog was, en niet weg zoals de rest van het dorp, is omdat hij daklozen en ouderen hielp om te evacueren.
Crowders eigen huis is wel vernietigd, evenals bij driekwart van de kerkgemeenschap. Zijn kerk is het enige gebouw dat daar nog stond. Het wordt nu gebruikt om brandweerlieden onder te brengen.

Het zal nog jaren duren voordat Magalia weer is opgebouwd, vertelt Crowder. "Maar door dit alles heen, zal onze kerk er zijn en zal onze kerk bedienen in de buurt", zegt hij.

De branden hebben al 42 mensen het leven gekost, terwijl er nog 228 vermist zijn. Meer dan 7100 huizen zijn erdoor vernietigd.

Reacties

Dat dit getuigenis dat Christus Kerk in de moeilijkste omstandigheden stand houdt zich over de gehele wereld mag verspreiden.
REAGEER
Moge het een teken zijn voor de wereld.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher