kanker

Dagelijks leven

15 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Zo voelt het om een van je ouders te verliezen aan kanker

Je moeder of vader kwijtraken is nooit makkelijk. Dat weten deze vier volwassenen meer dan wie dan ook, ieder van hen raakte een van hun ouders al op jonge leeftijd kwijt aan kanker. In deze emotionele Buzzfeed video vertellen ze openhartig over hun verwerkingsproces. Van het moment dat het duidelijk werd dat hun ouder nooit meer zou genezen, tot aan het leren accepteren van het grote gemis.

"Mijn eerste vraag, toen mijn moeder vertelde dat ze niet lang meer had, was: 'Ben je er nog wel wanneer ik afstudeer?' Dat zou pas over zes jaar zijn", zegt een van de vrouwen. "Het was alsof ik niet wilde realiseren dat 'over zes jaar' al volledige uitgesloten was voor mijn moeder." Enkele maanden na dit gesprek overleed haar moeder aan de gevolgen van haar ziekte.

"Nu ik terugkijk heb ik spijt van de periode die daarop volgde", vervolgt de vrouw haar verhaal. "Ik vind het jammer dat ik mijzelf zo heb afgesloten toen. Ik omarmde mijn depressie, wilde met niemand praten en bleef hangen in mijn verdriet. Na een lange periode van rouw kan ik nu gelukkig wel normaal over mijn moeder praten. Sterker nog, ik praat ontzettend graag over haar, ik heb altijd zoveel leuke avonturen met haar beleefd."

Bekijk de indringende verhalen hieronder.

Het is altijd moeilijk om iemand in je omgeving te verliezen, maar we mogen hoopvol zijn. De dag zal namelijk komen dat we nooit meer iemand hoeven te missen, zoals staat in Openbaringen: "Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij."

Lees ook: Zeven tips wanneer je lijdt aan kanker en Tien onverstandige opmerkingen tegen iemand met kanker.

Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher