Brand Californië

Nieuws

14 november 2018 door CAMA zending

CAMA-kerk in Californië overleeft heftige bosbranden

De CAMA-kerk in Paradise (Californië, VS) is bewaard gebleven en heeft de bosbranden overleefd. Dit is al een wonder op zich, aangezien de bosbranden de meest hevige uit de historie zijn, schrijft CAMA Zending in een dringende gebedsoproep.

Complete wijken, buurten en straten zijn door de branden verwoest. De laatste berichten vertellen dat er 42 doden zijn en minstens 200 mensen nog worden vermist. “Na een groot deel van de dag in Chico (vrijdag, red.) te hebben besteed zijn we overweldigd – we hebben nog nooit zoveel verdriet en wanhoop als vandaag gezien. Mensen dwalen doelloos rond en proberen wanhopig om nieuws te vinden over hun geliefden en huizen,” aldus Ray van Gils namens CAMA Verenigde Staten.

Hoewel de CAMA-kerk 'Paradise Alliance Churc' de brand heeft overleefd is de schade niet te overzien. Bijna geen enkel kerklid heeft nog een huis of baan om naar terug te gaan. Bijna iedereen heeft hun huis op zien gaan in vlammen. De CAMA-kerk vormt verder een veilige plek voor ruim 400 geëvacueerden die er op het moment verblijven, voedsel ontvangen en medische hulp ontvangen.

Bekijk hier de volledige gebedsoproep van CAMA Zending.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher