Vaticaan

Nieuws

14 november 2018 door Katholiek Nieuwsblad

Vaticaan blokkeert stemming over misbruikmaatregelen VS

De Amerikaanse bisschoppen mogen deze week niet stemmen over een gedragslijn voor bisschoppen en een in te stellen onderzoekscommissie naar seksueel misbruik. Het Katholiek Nieuwsblad schrijft dat dit hen door het Vaticaan is verboden.

Tijdens de najaarsvergadering van de bisschoppen staat het misbruik hoog op de agenda. Eerder dit jaar werd werd duidelijk dat meer dan driehonderd priesters zich in Amerikaanse staat Pennsylvania schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik. Het misbruik speelde zich af over de afgelopen zeventig jaar en is gepleegd in zes van de acht bisdommen in Pennsylvania.

Tientallen Amerikaanse bisschoppen deden voorstellen om te komen tot een gedragslijn waar zij zich aan te houden hebben. Maandag deelde kardinaal Daniel DiNardo hen namens de Heilige Stoel mee dat er geen stemming mag plaatsvinden, omdat eerst in februari een speciale bijeenkomst over seksueel misbruik moet worden gehouden in het Vaticaan. De kardinaal bood zijn collega’s excuses aan voor de last-minute wijziging.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher