onder vuur

Nieuws

15 november 2018 door Dick van den Bos

Christelijke student onder vuur omdat ze gelooft dat geslacht biologisch is

Isabella Chow is een moedige, jonge en conservatieve christen die studeert op een van de meest liberale universiteiten in Californië, in Berkeley. Medestudenten eisen dat zij haar werk als studentensenator stopzet omdat zij het menselijk geslacht als biologisch beschouwt. In haar ogen is geslacht geen individuele keuze.

Ze onthield zich van een stem toen er onlangs een resolutie werd ingediend tegen een wetsvoorstel van president Trump. De president wil geslacht definiëren als biologisch, dat vaststaat bij de geboorte en onveranderlijk is. Dat Chow zich hier weigert tegen te verzetten is tegen het zere been van de groep Student Action, die studenten van de universiteit in Californië vertegenwoordigt. Deze groep diende de resolutie in.

"Er is een christelijke gemeenschap en campus die voor me bidden en me bemoedigen door dit hele proces heen", vertelt Chow in een recent interview. "Als ik hun denkbeelden niet representeer, wie dan wel?" De groep Student Action verklaart: "Als partij geven we alle ruimte aan de waardigheid van LHBT'ers, en die zijn volkomen gegarandeerd. Als partij verdedigen we dat je je kunt laten ombouwen. Daarom hebben we besloten om als partij andere wegen te gaan dan Isabella Cow. We respecteren haar leiderschap en werk, maar we staan niet toe dat daden van onze gekozen mensen er voor zorgt dat kwetsbare leden van onze organisatie in moeilijkheden komen."

Compromissen
Chow zegt in een verklaring dat ze niet voor deze wet kan stemmen zonder compromissen te sluiten met haar waarden - en vanwege haar verantwoordelijkheid om de gekozenen goed te representeren. "Als christen geloof ik dat bepaalde daden en levensstijlen in conflict zijn met wat goed en waar is. Ik geloof dat God man en vrouw geschapen heeft en dat Hij het huwelijk heeft gemaakt voor man en vrouw. Voor mij betekent het als ik iemand lief heb, dat het niet betekent dat al je keuzes het beste zijn voor jou als individu."

"Deze resolutie gaat voor mij een grens over omdat ik gevraagd word om te promoten dat je je eigen geslacht kunt kiezen, terwijl ik niet geloof dat dat het beste is voor een individu", vertelt Chow. "Na lange conversaties met veel van mijn leiders en adviseurs, moet ik me onthouden van stemming."

"Als christen geloof ik dat God alle situaties gebruikt ten goede voor hen die Hem liefhebben. Er gebeurt momenteel zoveel en hoewel het een hele, hele zware week voor me is geweest, weet ik dat God werkt en Hij dit gebruikt om de kerk te bekrachtigen en wakker te maken", zegt ze.

Reacties

E
Wat een dappere vrouw!
REAGEER
Die mevrouw 'gelooft' niet in de biologische basis van geslacht, maar 'erkent het feit'. Dat er tegenwoordig op universiteiten flauwekul wordt onderwezen, zo erg dat feiten worden ontkend en zelfs verplicht door de studenten moeten worden ontkend, is een grote schande.
M
Inderdaad belachelijk en dan noemen ze zich ‘wetenschappelijk’..
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher