Frank Bosman

Nieuws

14 november 2018 door Jeffrey Schipper

Theoloog Frank Bosman: "Kinderen krijgen is geen recht"

Homoseksuele wensouders die met een draagmoeder hun kinderwens willen vervullen, kunnen vanaf volgend jaar terecht in Nederlandse klinieken. In het Radio 1-programma Dit is de Dag uitte commentator en theoloog Frank Bosman zijn bedenkingen.

"We raken het zicht kwijt op een heel belangrijk inzicht van het menselijk leven," vindt Bosman. "Kinderen krijgen heeft iets van 'geschonken worden'. Ze worden van buitenaf aan je toevertrouwd. Een mooie uitspraak vind ik: 'Je neemt geen kinderen, je krijgt ze te leen.' De vergaande medicalisering van alles wat te maken heeft met voortplanting levert het gevaar op dat we het idee krijgen dat we kinderen kunnen regelen."

Beluister hier het volledige commentaar van Frank Bosman.

Reacties

J
Goed gezegd, Frank!! Eindelijk een goeie theoloog!
REAGEER
Bosman was vroeger cultuurtheoloog maar heeft zich kennelijk bedacht. Men gaat volgens het NOS-journaal een soort kinderwensservice optuigen waarin draagmoeders dmv ivf bevruchte eicellen van vrouwelijke donoren met sperma van mannelijke donoren ingeplant krijgen en dan de zwangerschap uitdragen. Weer een staaltje Schepper buitenspel zetten.
Ik hoop dat die draagmoeders fors betaald worden voor hun diensten, want zwangerschap brengt grote medische risico's en sociale ongemakken met zich mee. Ik denk aan minstens € 100.000 bovenop alle medische kosten en schadevergoedingen voor blijvende lichamelijke ongemakken. Ook hoop ik dat de aldus verwekte, gedragen en geplaatste kinderen mogen weten wie hun biologische ouders zijn - die donoren dus - en ook wie hun draagmoeder is.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals