gevangenis

Mooi

14 november 2018 door Shehera Vega Sánchez

Dit bijzondere programma geeft gevangenen hoop op een betere toekomst

Een bijzonder programma in de VS probeert een betere toekomst te creëeren voor vrouwelijke gevangenen. Het programma voorziet niet alleen in educatie maar geeft de vrouwen de tools om na hun straftijd een nieuw bestaan op te kunnen bouwen, zo meldt Upworthy.

Een van die vrouwen is Rebecca ‘Cafe’ Brown. De vrouw uit Fort Lauderdale zat een straf uit van vijf jaar. Door haar traumatische jeugd was Brown keer op keer voor verkeerde mannen gevallen. Deze scheve relaties leidden uiteindelijk tot haar veroordeling. Haar bijzondere verhaal laat zien dat ieder mens kan veranderen, wanneer ze nog een kans krijgen.

Confrontatie
Hoewel de gevangenis absoluut geen pretje was, is Rebecca er stellig van overtuigd dat dit er wel toe heeft geleid dat ze haar verleden eindelijk onder ogen is gekomen. Een confrontatie die haar een belangrijke les leerde. "Ik wilde niet de gevangenis uitkomen als dezelfde persoon die hier binnen kwam", legde ze uit. "Dit was voor mij het moment om te veranderen."

Duwtje in de rug
Brown hoorde over het Ladies Empowerment & Action Program (LEAP), een programma dat vrouwen de competenties leert die nodig zijn om succesvol te zijn wanneer ze uit de gevangenis komen. Precies het duwtje in de rug dat Rebecca nodig had. LEAP geloofde in haar en wilde haar helpen om te veranderen en dat gaf Rebecca voor het eerst sinds tijden hoop voor een betere toekomst.

LEAP heeft Rebecca geholpen om deel uit te maken van een gemeenschap. "Ik geef nu om de mensen mij heen", legde Rebecca uit. Tegenwoordig werkt ze als een chef bij Camillus House, een daklozenopvang. Met haar werk heeft ze onlangs net genoeg opgespaard om haar bedrijf 'Liberty Soaps' op te zetten en haar zelfgemaakte zeep te kunnen verkopen.

Bevrijding
"Het thema van mijn zeep is de bevrijding van je ziel", legt ze uit. "Als je je huid bevrijdt, bevrijdt je ook je ziel. Naast het bevrijden van je ziel, wil ik ook vrouwen helpen die net uit de gevangenis komen door een deel van de opbrengst van de zeep aan hen te doneren. Mijn product heeft dus echt een doel."


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher